Radio Paddock: Zajímavosti ze superbiků

Po posledním závodě superbiků v Doningtonu pochopitelně vyšly na "světlo boží" i některé hodně zajímavé záležitosti, které jinak nazýváme jako "Radio Paddock" hlásí...

Čtyři měsíce jen odpočinek. Tovární britský jezdec Aprilie Leon Camier onemocněl infekční chorobou nazývanou také jako infekční mononukleóza. O tom jsme už aktuálně psali v článku, ale Camier přesto závodí: "Horečku už sice nemám, musím ale na sebe dávat hodně pozor, abych ji znovu nedostal. Jediné co mohu pro vyléčení dělat, je odpočinek. Proto nemohu trénovat fyzičku, jak jsem zvyklý. Jinak se ale cítím okay", řekl ke své nemoci Leon Camier, který skončil na domácích závodech 8. a 3., a jemuž lékaři předpověděli předběžnou dobu léčení na 3 až 4 měsíce.

Checa testoval ve vzdušném kanálu. Na Phillip Islandu chybělo jeho motocyklu Ducati na Top speedu 20 km/h na absolutní Top speed. Proto se tým Althea Ducati vypravil mezi závody v Austrálií a v Anglii na testy do vzdušného kanálu, kde byl společně s továrním týmem Ducati ze seriálu MotoGP. Všechny poznatky budou uplatněny na nejrychlejším okruhu celého seriálu, tedy do italské Monzy. A o co se jedná? Úpravy budou hlavně na kapotáži a pro Monzu dostane Checa i nově upravenou aerodynamickou helmu "X-Lite". "Mělo by nám to přinést 3 až 4 km/h", řekl vedoucí jezdec šampionátu Carlos Checa.

Hrozil mu konec kariéry. Britskému jezdci italského týmu BMW Italia Jamesi Toselandovi hrozil po pádu při testech v Aragonu konec kariéry. Jak vážné bylo jeho zranění, se totiž ukázalo až při vyšetření a okamžité operaci v nemocnici v Manchesteru: "Některé absolutně uvolněné kosti hrozily odumřením, neboť už k nim neproudila krev. Můj lékař byl šokován, když viděl první rentgenové snímky a řekl, že už nikdy nebudu závodit. Při operaci byly tyto kosti zdrátovány a já chtěl před Doningtonem sundat sádru a závodit. V tom okamžiku se mně doktor podíval do očí a řekl mně, jak je situace s mojí pravou rukou opravdu vážná", ví dnes dvojnásobný ex-šampion superbiků. Po šesti týdnech budou dráty z ruky vyňaty a Toseland bude moci začít pomalu s tréninkem. To znamená v časovém horizontu, že to bude asi týden před Monzou a návrat do sedla satelitního motocyklu BMW se dá v jeho případě očekávat nejdříve na okruhu MillerMotorsport v USA.         

Kalendář 2012. Po přírodní katastrofě v Japonsku je zcela jasné, že se příští rok žádný závod světového seriálu superbiků v této zemi neuskuteční. Když se naposled jely superbiky v Japonsku, tak to bylo na okruhu Sugo a týmy a jezdci tehdy bydleli v městě Sendai, v bezpostřední blízkosti atomové elektrárny Fukushima a právě toto město bylo velmi postiženo vlnami Tsunami. Přesto by se nějaký závod WSBK v jihovýchodní Asii měl konat, v úvahu přichází především Malajsie či Indonésie. Jinak CEO Infrontu Paolo Flammini vede momentálně intenzivní jednání především s ukrajinským okruhem Crimea Circuit: "Je docela možné, že se zde pojede už v roce 2012", potvrdil v Doningtonu Flammini.


Problém s kamerami v týmu Castrol Honda. Nové On-board kamery - na snímku na satelitním motocyklu Aprilia Japonce Hagy - absolutně nefungovaly a musely být odmontovány z motocyklů Honda nizozemského týmu Castrol jezdců Jonathana Rey a Rubéna Xause. Důvodem byla skutečnost, že jejich přenosová frekvence rušila vlastní týmový systém GPS.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist