Radio Paddock: Lanzi s BMW-Liberty do šampionátu SBK?

Zatímco Kanaďan Brett McCormick sedí doma v Saskatoonu, tak dle dnešních informací Radia Paddock přímo z Prahy, jsou v dílnách týmu Effenbert Liberty připraveny dva superbikové motocykly BMW S1000RR pro Lorenza Lanziho.

31-letý Ital Lorenzo Lanzi, trojnásobný vítěz superbikových závodů a loňský překvapivý vítěz deštivého závodu supersportů v Assenu - ProRace Honda - by měl do šampionátu 2013 nastoupit nejdříve až v prvním evropském závodě, tedy v Aragonu 14. dubna.

            

Co se týká motocyklové techniky, tak se sice jedná o biky značky BMW, ale tyto pocházejí nikoliv od týmu BMW Motorrad Italia GoldBet (2012 s Fabriziem a Badovinim v WSBK), nýbrž se jsou to starší motocykly této značky, které vloni závodily v italském šampionátu CIV.
Lorenzo Lanzi má na svém kontě 134 závodů v seriálu WSBK včetně čtyř z poslední sezony, kdy nahradil na Nürburgringu a v Portimau v týmu Effenbert Liberty našeho Kubu Smrže. Jestli pojede Lanzi celý světový šampionát - tedy minimálně na evropských okruzích - nebo pouze vybrané závody, není vůbec jasné, stejně jako není zřejmé, pod jakým hlavním sponzorem se tým Liberty bude prezentovat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist