První závod v Misanu, pohroma pro Ducati a zejména Daviese

Poslední kolo prvního závodu v Misanu bylo skutečnou pohromou pro tovární Ducati, která měla oba své jezdce na stupních vítězů “jen“ zbývalo dokončit jednadvacátý okruh závodu superbiků. Pak to ale přišlo, Marco Melandri havaroval z třetí pozice ve čtvrté zatáčce a ve čtrnácté spadl z první pozice Chaz Davies do něhož zezadu narazil Jonathan Rea. Velšan vstal, ale v závodě již nedokázal pokračovat. Melandri ještě stačil dojet na patnáctém místě.

Pokud jde o Marca Melandriho, tak tam to byla sportovní pohroma, protože přišel o slušnou porci bodů, ale v případě Chaze Daviese šlo o zdraví. Znovu jsme byli svědky, jak je motocyklový sport nebezpečný třebaže se závodí na okruzích, jejichž bezpečností parametry splňují ty nejvyšší kritéria.

Velšan Chaz Davies už letos pravděpodobně nebude bojovat o titul mistra světa, ale dobrá zpráva je, že plánuje vyjet na dráhu už v Laguně Seca. Když spadl pár zatáček před cílem, Jonathan Rea jedoucí těsně za ním už neměl na výběr, přeskočil s Kawasaki přes Daviese a spadl také. Zatímco Severní Ir stačil dojet třetí, Davies už byl v péči zdravotní služby, která jezdce Ducati připravila na převoz do nemocnice.

Tam u Velšana zjistili zlomeninu příčného výběžku třetího bederního obratle a rovněž silné pohmoždění pravého palce. Davies je nyní v nemocnici v Rimini, kde už plánuje svůj návrat na dráhu. „Ze závěru závodu nám zůstala hořká příchuť v ústech,“ uvedl šéf projektu Ducati SBK Ernesto Marinelli.

„Chaz s Marcem jeli pozoruhodný závod, oba ukázali, že můžou vyhrát, ale v průběhu posledního kola spadli. Marco si to zkusí ještě jednou zítra (neděle), ale z toho co se stalo Chazovi jsme hodně smutní. Teď bude muset pracovat na uzdravení, ale je to silný charakter a jsem si si jistý, že se do toho pustí se stejnou vervou s jakou závodí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist