První závod superbiků dokončil Ježek osmnáctý

Ve dvě odpoledne britského času byla na cílové rovince uctěna památka na nedávno tragicky zesnulého Nickyho Haydena. O hodinu později zhasla červená světla a byl odstartován první závod Superbiků v němž Ondřej Ježek obsadil osmnácté místo v cíli.

První klání Ondřej Ježek komentoval slovy: „Start jsem měl dobrý, ale bohužel jsem se poté trochu propadl. Za Badovinim to bylo dobré, ale když mě předjel Russo, soupeři mi trochu poodjeli. Nakonec jsem Russa zdolal a snažil se dojet ke konci závodu i sedmnáctého De Angelise. To už ale bylo nad mé síly,.“

„Musím si Russa více hlídat. Vždy jede kamikadze styl ze začátku závodu, a když vás odpojí od ostatních, je to pak problém dojíždět. Většinou pak ve druhé půlce ztuhne, a když ho předjedete, odstoupí ze závodu,“ vysvětluje Ondra zvláštní styl svého italského protivníka.

„V posledních kolech začala být motorka už hodně divoká a úplně mi došly síly. Jinak to nebylo až tak špatné. Zkusím zítra více zabojovat ze začátku, abych si s Ayrtonem a Alexem lépe zazávodil,“ dodal jezdec týmu Grillini Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist