První závod - oba jezdci v top 10

Třetí Honda na světě se připravuje v Hradci. Přesně ve 13.30 byl odstartován první závod letošní sezony Mistrovství světa Supersportů. Po včerejších kvalifikacích se Massimo postavil na 9. místo na startovním roštu a Gino na místo 14. V týmu byla před startem znát jistá nervozita, neboť je to první závod v novém složení, první závod nové sezony, první závod s novým jezdcem.

Start se oběma jezdcům povedl na jedničku a už ve druhém kole se Massimo propracoval na páté místo a Gino na místo osmé. Poté bohužel u motorky Massima odešel motor a závod byl ještě v tomto kole pro olej na trati, který vytekl z motorky Chaze Daviese zastaven. Massimo z této šlamastiky vyvázl naštěstí bez problémů.
Po restartu závodu se oba jezdci opět dostali do popředí, konkrétně Massi na čtvrté a Gino na deváté místo. V průběhu závodu se Massimo sice propadl až na osmou příčku, ale cíl uviděl jako šestý. Gino celý závod bojoval se dvěma jezdci o osmou až desátou pozici a v cíli mu ono osmé místo uniklo o pouhé tři desetiny vteřiny. Závod způsobem start cíl vyhrál Eugene Laverty také na Hondě. Dva jezdci v první desítce mistrovství světa. Třetí nejrychlejší Honda na světě.

Massimo Roccoli: Velká škoda, ještě ve druhém kole jsem pomýšlel na podium, pak mě ale předjel Sofuoglu a jel přede mnou tak, že jsem byl nucen změnit styl jízdy, a to mě ve finále moc brzdilo. Na první závod to není špatný výsledek, ale závod jsem si moc neužil, protože jsem jel velkou část závodu sám a já bych raději závodil. Pro začátek dobré body pro mě i pro tým.“

Gino Rea:Perfektní start, ve třetím kole mě předjel Harms a já nebyl dostatečně agresivní, abych mu to dokázal vrátit. V průběhu závodu jsem naopak šetřil gumy a měl obavy, že nevydrží pro případnou bitvu na konci závodu. Byla to moje chyba. Škoda, pomýšlel jsem na šesté místo. Příští závod v Portimau už pro mě nebude žádná omluva a já doufám, že týmu přinesu více bodů.“

Joska Kubíček - manažer týmu :Ani si nepamatuji, kdy jsme naposledy měli dva jezdce v top ten. Jsem strašně rád, že se to povedlo. Začátek závodu byl velice dramatický a už jsem měl obavy, že to nedopadne, ale stálo při nás štěstí v podobě zastaveného závodu. Opakovaný závod vyšel oběma našim jezdcům a já jsem za to nesmírně rád. Pro mě je to výborný vstup do sezony, o které jsem měl vůbec obavy, zda ji budeme moct absolvovat. Děkuji za práci celému týmu a všem partnerům za to, že jsme vůbec mohli tento závod odjet.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist