První tréninky v Laguně, víc než pozitivní úvod pro Haniku

První závody superbikového mistrovství světa absolvuje o tomto víkendu v Laguně Seca český závodník Karel Hanika, který jede v sedle Yamahy stáje Guandalini Racing. Jezdec z Brna ztrácel po prvním tréninku na prvního přes tři sekundy, páteční program tří volných jízd ale uzavřel se ztrátou pod dvě sekundy. Vzhledem k tomu, že nějakou dobu trvá než si jezdec poradí s motorkou a zejména elektronikou třídy SBK, je to pro Haniku velmi pozitivní začátek.

Jet premiérový závodní víkend WorldSBK s motorkou nového výrobce a k tomu na dráze Laguny Seca samozřejmě není snadné. Karel Hanika zajel v prvním tréninku 1'26,585 sekundy a na nejrychlejší čas ztratil 3,192 sekundy. Ve druhém tréninku zrychlil na 1'25,424 sekundy a ztrátu snížil na hodnotu 2,320 sekundy. Ve třetím tréninku zajel Hanika z celého dne nejlépe, když s časem 1'25,084 sekundy obsadil sedmnácté místo se ztrátou 1,910 sekundy na prvního.

V kombinaci časů je Karel Hanika po třech volných jízdách devatenáctý a ztrácí 1,980 sekundy na čas prvního Jonathana Rea. Pokud se podíváme na srovnání jeho časů s časy ostatních jezdců tří ladiček, tak vůči továrnímu jezdci tří ladiček, jedenáctému Michaelu van der Markovi (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), ztrácí necelou sekundu a rozdíl na sedmého Alexe Lowese (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) je na hodnotě 1,397 sekundy.

K pátečním tréninkům Karel Hanika poznamenal: „Dnes jsem si poprvé vyzkoušel novou motorku na nové trati. Byl to náročný den, ale najezdili jsme dost kol na to, abych motorce začal trochu rozumět. Zlepšovali jsme se každý trénink a na konci jsme devatenáctí se ztrátou pod dvě sekundy na Reu, což není na první den špatné. V závěru dne jsem měl lehčí pád, každopádně všechno je připraveno na zítra (sobota).“

„Určitě to byl velice dobrý úvod,“ komentoval Hanikovy výkony Jakub Smrž, který je rovněž v Monterey. „Karel seděl poprvé na nové motorce a jel na nové trati, takže ne úplně lehký začátek, ale podal stejně jako tým dobrý výkon. Na motorce je určitě co zlepšit, stejně jako Kája se má co učit, ale první den jezdecky ani technicky žádná velká ztráta, takže víc než pozitivní začátek!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
lumir30 přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Foxx5 přispěl 2 Kč
Valentin přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist