První test Melandriho

Včera v 10.24 hodin se na okruhu Ricarda Torma ve Valencii posadil Marco Melandri poprvé do sedla superbikové motorky Yamaha R1. Po 14 létech v seriálu Grand Prix pojede tento Ital v roce 2011 mistrovství světa superbiků WSBK.

Po posledních hodně hubených létech v MotoGP neměl vicemistr světa z roku 2005 už žádnou chuť pokračovat v závodech Grand Prix: "Chci zase jednou sedět na motocyklu, s kterým mohu vyhrát závod", řekl 28-letý Melandri po svém příchodu do superbikového týmu Yamaha.


Melandri jednal také s BMW, těsně před podepsáním smlouvy s bavorskou továrnou se ale rozhodl celkem překvapivě pro Yamahu.  Tam ovšem potkal hodně silného stájového kolegu, Eugene Lavertyho. Ačkoliv je Melandri opticky jistě silnějším jezdcem, nebude to mít proti mladšímu Irovi vůbec jednoduché, ba naopak. Ten totiž hned při svém prvním testu na superbikovém motocyklu Yamaha zajel při testech Magny-Cours opravdu skvěle a celou světovou elitu superbiků v podstatě nepříjemně šokoval, neboť vicemistru supersportů Lavertymu patřil po dvou dnech testování nejlepší čas.


Marco Melandri, 10. jezdec konečné tabulky MS kubatury MotoGP 2010 na Gresini Hondě, testoval sice včera ve Valencii v bílé kombinéze, ale už s aktuálními novými týmovými sponzory.
 

"V MotoGP není šance, pokud nemáš ten správný motocykl, nebo nejsi v tom správném týmu. V superbicích je to úplně jiné. Zde dělá rozdíl jezdec a přesně něco takového jsem já hledal po letošní, tak frustrující sezóně", řekl 28-letý jezdec z Ravenny.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist