První oficiální test týmu Intermoto Czech

První oficiální test v letošní sezoně absolvoval tým na okruhu Phillip Island v Austrálii. Tento test se konal týden před prvním závodem sezony a byl vlastně náhradou za závod v Kataru, který se v letošním roce nejede.

Tým odcestoval na test již 16. února tak, aby do Austrálie dorazil 18. února a měl dostatek času na aklimatizaci a doladění všech potřebných drobností na motorkách. Veškerý materiál, cca 2100 kg, odletělo do Austrálie již týden dopředu.
S týmem odletěli samozřejmě oba jezdci Intermoto, staronový Massimo Roccoli a nováček Gino Rea. Massimo zná okruh velmi dobře, jelikož zde absolvuje už svůj pátý závod. Gino je zde poprvé a také zde absolvuje první závod v kategorii Supersport.
Test znamenal pro oba jezdce velké zkoušení materiálu a výběr toho nejlepšího pro závod za týden. Testovalo se mnoho věcí najednou, nová elektronika od Motecu, ať již s traction control, nebo bez, nové pérování od Andreani a pneumatiky, které budou použity příští týden v závodě.
Oba jezdci během dvou dnů odjezdili celkem šest hodin a oba měli jeden drobný pád. Jinak si oba test pochvalovali, jelikož počasí bylo příjemné až horké, rozhodně velmi daleko od toho, co je nyní v Evropě. Nyní je na technicích aby správně vyhodnotili nasbíraná data a zkušenosti a vybrali a připravili motorky na závod.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist