První den testu WSBK v Jerezu zajel nejrychleji Lowes

V Jerezu od středy testují týmy, které si jihošpanělský okruh vybraly pro svůj předsezonní testovací program. V boxech jsou jezdci tovární stáje Kawasaki Jonathan Rea a Alex Lowes, který byl první den nejrychlejší. Testují také noví jezdci tovární stáje Hondy Xavi Vierge a Iker Lecuona. Z privátní stáje Puccetti Racing byl na dráze Lucas Mahias.

Po zranění je zpět na dráze Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), který během zimní přestávky tvrdě rehabilitoval, aby byl včas ve formě. Brit po skončení prvního dne uvedl, že se cítí dobře a třebaže nových položek k vyzkoušení není tolik, vše co zkoušeli jen zlepšilo jejich výkon. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) první den netestoval a na dráhu vyjede až ve čtvrtek.

Na dráhu Jerezu vyjela dvojice nových jezdců týmu HRC Xavi Vierge a Iker Lecuona. Vierge byl jezdcem mistrovství světa Moto2 a Lecuona závodil v MotoGP s týmem Tech3. Na úvod zajeli druhý a třetí čas v pořadí, přičemž ztráta na prvního nebyla nijak zvlášť vysoká. Z technického hlediska Honda prodělal změnu, jelikož začali používat brzdy Nissin a odpružení Showa. Dříve to byly brzdy Bremo a odpružení Öhlins.

Po zranění byl zpět na trati Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing), který byl čtvrtý nejrychlejší z jezdců WSBK. Francouz pracoval na elektronice a v závěru dne bylo znát, že ještě není stoprocentně v kondici. Jak ale Mahias uvedl, jeho stav se každým dnem zlepšuje.

V Jerezu také testují jezdci MS Supersport. Nejrychlejším byl Niki Tuuli (MV Agusta Reparto Corse), který měl dlouhý seznam položek v vyzkoušení. Druhý v pořadí byl Turek Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing). Na dráze chyběl Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse), který měl těsně před odletem na jih Španělska pozitivní test na Covid-19, ale jeho motorka nezahálele, protože na ni seděl Kenan Sofuoglu, jenž tak zaskočil za svého synovce.

Neoficiální časy jezdců WSBK:
1 – Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.316
2 – Xavi Vierge (Team HRC) 1’40.342
3 – Iker Lecuona (Team HRC) 1’40.496
4 – Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) 1’40.921

Poznámka: Jerez (rekord/závod) ... 1'39,004 sekundy

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist