První den testu v Barceloně zajel nejrychleji Rea

Středa byla prvním dnem oficiálního testu MOTUL FIM Superbike World Championship na dráze Circuit de Barcelona-Catalunya v Montmeló. Nejrychlejším jezdcem prvního dne byl Jonathan Rea (Kawasaki). Test pokračuje ve čtvrtek druhým, závěrečným dnem. První závody mají jezdci superbiků na programu až koncem května.

Ve středu zvládl Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) celkem 68 kol s maximem na 1'40,793 sekundy. Tento čas byl první den také tím nejrychlejším. Severní Ir testoval v sedle nového modelu ZX-10RR přední vidlici výrobce Showa.

Velmi dobře si vedl druhý Leon Haslam (Team HRC WSBK), jemuž se během dne povedlo najet dokonce 83 kol s maximem na 1'40,900, což byl jen o desetinu pomalejší čas než jaký nastavil Rea. Britský závodník a šampion BSB testoval na své nové Hondě CBR1000 RR-R nový výfukový systém a novým snímač točivého momentu.

Třetím výrobcem v pořadí je Yamaha a to díky Garrettu Gerloffovi (GRT Yamaha WorldSBK Team), jehož čas na kolo byl na hodnotě 1'40,910 sekundy. Američan se během dne zaměřil na delší výjezdy, ale také stačil vyzkoušet novou kapotáž a brzdy jeho YZF-R1.

Čtvrtý Scott Redding (Aruba.it Ducati WSBK) je posledním jezdcem s časem pod minutu jednačtyřicet. Britovo maximum na kolo je na 1'40,962 sekundy a je stále ve dvou desetinách ztráty na prvního. S 89 najetými koly patřil mezi ty nejpilnější jezdce prvního dne testu v Barceloně.

Pátým nejrychlejším jezdcem prvního dne je Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), což je zároveň zástupce pátého výrobce v pořadí. Brit zajel 79 kol s maximem na 1'41,265 sekundy. Do jedné sekundy se vešel šestý Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha with BRIXX WorldSBK), sedmý Jonas Folger (Bonovo MGM Racing), osmý Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Ducati WSBK) a devátý Chaz Davies (Team GoEleven).

Test WorldSBK Barcelona – 1.den (Top5)
Středa, 31.3. 2021 - Circuit de Barcelona-Catalunya (SPA)

worldsbk_catalunya_test_eod1.pdf

1 – Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 1’40.703 - 68 kol
2 – Leon Haslam (Team HRC) +0.107 – 83 kol
3 – Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.117 - 82 kol
4 – Scott Redding (Aruba.It Racing – Ducati) +0.169 - 89 kol
5 – Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.472 - 79 kol
...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist