První den byl v Jerezu nejrychlejší Rea

V pondělí zahájila většina týmů superbikového šampionátu privátní testy v Jerezu. První den byl s časem 1'41,327 sekundy nejrychlejší Jonathan Rea z týmu Kawasaki Racing. Jen o dvanáct tisícin pomaleji zajel jezdec Crescent Suzuki Alex Lowes a třetí v pořadí je další britský závodník Tom Sykes.

Na rozdíl od předchozích testů tentokrát týmům přálo počasí. V pondělí panovala na jihu Španělska teplota kolem devatenácti stupňů a dráha byla po celý den suchá, takže všichni měli možnost pracovat na dráze od rána až do večera, což se projevilo na vysokém počtu najetých kilometrů.

Smůlu měl v tomto ohledu Francouz Sylvain Guintoli (Pata Honda World Superbike), protože ten toho v pondělí moc nenajezdil, když ve svém teprve třetím kole havaroval a během dne pak absolvoval vyšetření kvůli bolestem krku a kotníku. Spokojený nebyl ani Leon Haslam (Aprilia Red Devils), který téměř celý den proseděl v boxech kvůli poruše jeho RSV4.
Za vedoucí trojicí, která se vešla do jedné desetiny, je čtvrtý Davide Giugliano (Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team) a pátý Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team). Oba jezdci tovární Ducati na nejlepší čas dne ztrácí kolem dvou desetin.

Dobře si vedl Francouz Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia), který na Jonathana Rea (Kawasaki Racing) ztrácí sedm desetin. Do jedné sekundy zajel čas sedmý Randy De Puniet (Crescent Suzuki), osmý Michael van der Mark (Pata Honda World Superbike) a devátý Jordi Torres (Red Devils Roma Aprilia ).

V pondělí najel Jonathan Rea celkem 87 kol, Alex Lowes jen o dvě méně a oba dnes patřili k nejvíce pracujícím jezdcům na dráze. Tím nejpilnějším jezdcem byl ale s 94 koly Španěl a nováček v superbikovém šampionátu Jordi Torres.
Ani v Jerezu netestuje tým JR Racing, který má pod vedením Troye Corsera nastoupit do sezony s Toni Elíasem a Ayrtonem Badovinim. Chyběl také tým Toth. Francouz Sylvain Barrier tak byl jediným jezdcem BMW.

Na jihu Španělska dnes testoval také Max Biaggi, zkušební jezdec Aprilie a Dominique Aegerter, jenž dnes testoval Kawasaki MotoGP. Ani jeden z jezdců neměl zařízení na měření času.

V Jerezu také testují jezdci třídy Supersport Kenan Sofuoglu a Marco Faccani (oba – Puccetti Kawasaki). Turecký závodník nastavil čas 1'43,961 sekundy, Ital zajel kolo časem 1'44,116 sekundy.

Superbike, test Jerez – 1.den

1 - Jonathan Rea - Kawasaki Racing Team - 1’41.327
2 - Alex Lowes - Crescent Suzuki - +0.012
3 - Tom Sykes - Kawasaki Racing Team - +0.073
4 - Davide Giugliano - Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team - +0.189
5 - Chaz Davies - Aruba.it Racing – Ducati Superbike Team - +0.215
6 - Sylvain Barrier - BMW Motorrad Italia - +0.760
7 - Randy de Puniet - Crescent Suzuki - +0.863
8 - Michael van der Mark - Pata Honda World Superbike - +0.924
9 - Jordi Torres - Red Devils Roma Aprilia - +0.935
10 - Matteo Baiocco - Althea Ducati - +1.253
11 - Nicolas Terol - Althea Ducati - +1.372
12 - Leandro Mercado - Barni Ducati - +1.440
13 - David Salom - Pedercini Kawasaki - +1.571
14 - Leon Haslam - Red Devils Roma - +1.849
15 - Niccolo Canepa - Team Hero EBR - +2.681
16 - Larry Pegram - Team Hero EBR - +4.793
17 - Sylvain Guintoli - Pata Honda World Superbike - +8.056

Poznámka: Nejrychlejší kolo volných tréninků SBK z roku 2014 zajel Marco Melandri za 1'41,436 sekundy. Čas 1'40,298 sekundy loni stačil na start z pole position.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist