Premiérové vítězství Barriera v kategorii EVO

Francouzský nováček v mistrovství světa superbiků Sylvain Barrier vynechal kvůli zranění úvodních šest závodních víkendů a s týmem BMW Motorrad Italia SBK začal závodit až od sedmého podniku sezony v Misanu. Naposledy v Portimau jen těsně prohrál souboj o vítěze kategorie EVO v prvním závodu, ale ve druhém už s přehledem vyhrál.

První polovina roku nebyla pro Sylvaina Barriera nejšťastnější. Začalo to dobře, když s BMW Italia přestoupil z kategorie Superstock 1000 rovnou do třídy Superbike, ale už v únoru přišlo zranění pánve v testech, a později autonehoda, z níž vyvázl sice se zraněním, ale živý. V sedle BMW jel po dobu Francouzovy nepřítomnosti Leon Camier a vedl si velmi dobře.
Premiérový závod mezi superbiky tak Sylvain Barrier absolvoval až v Misanu a už v Portimau vyhrál první klání kategorie EVO, když druhý závod dokončil jedenáctý. Portugalská dráha je náročná, ale Barrier ji znal z předchozích závodů světového poháru superstocků. Okruh v Laguně Seca, kde je tento víkend deváté kolo seriálu, je pro Barriera skutečně velkou neznámou.

„Abych řekl pravdu, tak to bylo letos vůbec poprvé, kdy jsem jel na mokré dráze,“ konstatoval po závodu v Portimau Sylvain Barrier. „Motorka ale byla fantastická, Leon (Leon Camier) s ní odvedl opravdu fantastickou práci. Výsledkem jsem samozřejmě potěšen, všechno bylo prostě perfektní.“
Co se týče chystaného závodu na západním pobřeží Spojených států, Sylvain Barrier dodal: „Zatím nad Lagunou moc nepřemýšlím. Je to pro mě nová dráha, ale mám čas se ji naučit v letadle a pak až budu na místě. Mám takový pocit, že teď asi budu hodně používat Playstation (smích).“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist