Přehled testů superbiků v lednu

Superbikový šampionát začíná o měsíc dříve než závody MotoGP a proto není divu, že se hned po Novém roce budou konat testy WSBK a to jak v Evropě, tak i v zámoří. Připravil jsem pro vás jejich celkový přehled.

Superbiková sezóna bude odstartována už za necelé dva měsíce, konkrétně 25. -  27. února v Austrálii na okruhu Phillip Island. Proto se ani nelze divit, že už v příštích dnech se několik týmů bude pohybovat na okruzích celého světa. 

Už v tomto článku jsme psali o tom, že od 10. do 14. ledna budou testovat v Sepangu dva týmy Kawasaki a sice tovární tým Paul Bird Motorsport a Team Pedercini.
 

Jen o dva dni později se na španělském okruhu Guadix uskuteční dvoudenní testování (12.-13. ledna) českého superbikového týmu Liberty Racing, kde se poprvé v sedle motocyklu Ducati objeví Francouz Sylvain Guintoli. Ovšem stejný motocykl, tedy  Ducati 1198 F10 (vybavený novými díly 2011) bude mít k dispozici samozřejmě i český jezdec Jakub Smrž.
 
Na novém okruhu šampionátu Motorland Aragon Alcaniz, bude ve dnech 20. a 21. ledna testovat tým Castrol Honda (ex-Ten Kate Honda) s nejrychlejším jezdcem z testů v Portimau (na mokru) Rubenem Xausem a s Jonathanem Reou, který před Vánocemi absolvoval velmi úspěšný test s motocyklem Honda MotoGP v Sepangu.


Od 26. do 28. ledna pak bude okruh Algarve - Portimao dějištěm oficiálních testů promotéra šampionátu Infront Motorsport. Těch by se mělo zúčastnit kompletní startovní pole superbikerů 2011, ovšem s jednou výjimkou.


V Portugalsku totiž bude chybět tovární tým BMW - jezdci Haslam a Corser - který bude testovat ve stejnou dobu v Austrálii a to od 26. do 28. ledna na okruhu Eastern Creek a od 30. ledna do 1. února na okruhu Phillip Island. 



V praxi to tedy znamená, že všech sedm zúčastněných továren se všemi potencionálními kandidáty na titul mistra světa 2011 (Max Biaggi, Marco Melandri, Leon Haslam, Michel Fabrizio, Carlos Checa ...) se poprvé při testech střetne až 21. a 22. února na okruhu Phillip Island, tedy pouhých pět dní před rozvícením zeleného světla sezóny WSBK 2011 ... 

A co je nového v českém týmu Liberty Racing, o tom náš web informoval obchodní ředitel Roberto Bocchiola: "Sylvain se podrobil v polovině prosince menšímu chirurgickému zákroku na koleni, kdy mu byl vyndán kousek železa jako pozůstatek po pádu v BSB 2009, ale nyní je už naprosto v pořádku a testů se tak pochopitelně zúčastní. Jinak na testech v Portimau bychom měli mít na motorkách už konečný design kapotáží, který se bude trochu lišit od toho, který byl prezentován v Praze. Po testech v Portimao budeme testovat ještě dva dny v Aragónu, a sice 31. ledna a 1. února. Potom nás už čeká pouze oficální test Infrontu v Austrálii a start do premiérové sezóny".  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist