Představení týmu WorldSBK Aruba.it Racing – Ducati

Ve středu představila svůj tovární tým mistrovství světa superbikových motocyklů WorldSBK italská Ducati - Aruba.it Racing – Ducati. Po velmi úspěšné loňské sezoně pokračují ve stejné jezdecké sestavě s Chazem Daviesem a Marcem Melandrim. Je to také poslední rok, kdy je v barvách tovární stáje stroj Panigale R, jehož v roce 2019 nahradí Panigale V4. Každopádně cíl pro nadcházející ročník je jasný, získat titul mistra světa.

Jezdecká dvojice továrního týmu loni dosáhla na jednatřicet pozic na stupních vítězů a vyhráli celkem osm závodů. Chaz Davies je v šampionátu WorldSBK stále druhý a moc rád by už slavil zisk titulu mistra světa. Marco Melandri má rok zkušeností s dvojválcem Panigale R a ty by moc rád zúročil a přetavil do zajímavého výsledku. V evropských závodech řady tým rozšíří třetí jezdec Michael Ruben Rinaldi, který jede v barvách Aruba.it Racing - Junior Team.

„Bude to emoční sezona,“ prozradil Chaz Davies. „Je to můj pátý rok s Panigale R. Vyhrál jsem s ní hezkých pár závodů, což ve mně vzbuzuje krásné vzpomínky, takže bude čest ji vyprovodit před nástupem Panigale V4. Zranění z loňského listopadu se promítlo do mé přípravy během zimní přestávky. Hodně usilovně jsem na sobě pracoval, abych byl připraven na zahajovací podnik sezony.“

„Nové předpisy udělají řadu věcí zajímavějších pro diváky. Potřebujeme ještě udělat co je třeba, ale nevidím žádný důvod proč bychom neměli být stejně konkurenceschopní jak tomu bylo v minulosti. Hodně tvrdě pracujeme a máme některá zlepšení pro Phillip Island. Jsme připraveni bojovat,“ dodal Velšan.

Ital Marco Melandri během prezentace řekl: „Letos můžu počítat s rokem praxe na Panigale R a rád bych toho plně využil. Loni jsme zaznamenali nějaká umístění na stupních vítězů, ale v některých případech jsem s tím válčili a to je přesně to, co potřebujeme zlepšit. Myslím, že nové předpisy dostanou do hry o pódium víc jezdců, takže potřebujeme být konzistentní. Chceme dosáhnout na vyšší cíle.“

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist