Před WSBK v Německu

Na jednom z největších okruhu na světě, tedy na německém EuroSpedway Lauzitz, pokračuje příští týden po měsíční přestávce superbikové Mistrovství světa. Několik informací před závodem naleznete v tomto článku.

Nebel za Giugliana
Tým Lightspeed Kawasaki Supported sáhl k výměně jezdců. Po vzájemných názorových neshodách se tým manažera Davida Bulegy rozešel s mladým Davidem Giuglianem. V posledních třech závodech supersportového Mistrovství světa pojede s motocyklem Kawasaki ZX-6R 26 roků starý Němec Stefan Nebel, který si tak debut prožije na domácím okruhu EuroSpeedway Lausitz.
Španěl Barragan do Sterilgardy
Tým Sterilgarda GMB neabsolvoval poslední závod FIM Cupu Superstock 1000, který se konal na britském okruhu Brands Hatch. Oba jeho jezdci totiž nebyli schopni nastoupit kvůli nedoléčenému zranění. Navzdory svému stále nedoléčenému zraněnému zápěstí se ovšem příští týden na okruhu Lausitzring představí Lorenzo Baroni. Vedle něho však bude manažer týmu Marco Borciani testovat mladého Španěla Santiaga Barragena, kterého znáte ze závodů třídy 250 ccm. Barragan se letos představil ve dvou španělských závodech Grand Prix, kde startoval s divokou kartou. V Jerezu ovšem nedokončil ani první kolo, zatímco v Barceloně se dokonce ani nekvalifikoval. Pokud v Německu předvede dobrý výkon, je Borciani rozhodnut nabídnout mu stroj Ducati 1098 i pro závody ve Vallunze a Magny Cours.
Steve Martin u Celaniho
Australan Steve Martin letos nastoupil do WSBK jako permanentní jezdec týmu D.F.X. Honda. V polovině sezóny ovšem definitivně ukončil v tomto týmu své působení. V superbikách nastoupil ještě i na Yamaze týmu Yamaha YZF, ale i na šestistovce stejné značky, na které se představil v závodě Mistrovství světa supersport. Yamahu R1 vodil v Suzuce a Oscherslebenu pro vytrvalostní tým Yamaha Austria. Nyní si vedle Hondy a Yamahy aktivně vyzkouší letos třetí stroj. Tímto strojem bude letošní model Suzuki GSX-R1000 týmu Celani Suzuki Italia. Steve Martin u tohoto týmu nahradí Alessandra Politu, který stále nemá doléčené zraněné rameno. Zda to bude pouze na okruhu Lausitzring, či zda to bude až do konce této sezóny, se rozhodne dle zdravotního stavu italského mladíka.
Rekordy a vítězové
Celkem čtyřikrát se WSBK představilo na Lausitzringu, jak je tato dráha nedaleko Drážďan také nazývaná. Osm závodů mělo šest různých vítězů. Nejúspěšnějším jezdcem je na Lausitzringu Australan Troy Bayliss, který se zde radoval již třikrát. Jedno vítězství poté získali Colin Edwards, Chris Vermeulen, Lorenzo Lanzi, Yukio Kagayama a James Toseland, který zvítězil v tom prozatím posledním závodě. Rekordy WSBK jsou poté následující: kvalifikace: Troy Bayliss (Ducati) 1'37"623; superpole: Troy Bayliss (Ducati) 1'37"923; závod: Troy Bayliss (Ducati) 1'38"635.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist