Pred superbikovym vikendem v Silverstone

Na nejprestiznejsim britskem okruhu, tedy v Silverstone, bude o vikendu pokracovat po delsi prestavce letosni serial mistrovstvi sveta superbiku, supersportu a superstocku.

VSICHNI STIHAJI BAYLISSE A DUCATI
Otazkou cislo jedna je pochopitelne, zda Ducati, potazmo Bayllis, potvrdi svou suverenitu z posledniho zavodu v Monze. Ale jedno je jiste uz pred startem, trat v Monze se neda s okruhem v Silverstonu vubec srovnat. Navic dosavadni leader sampionatu, Troy Bayliss, na tomto novem okruhu, dlouhem 3,561 km, a to uz bez povestneho useku trate, zvane Hangar, jeste nikdy nestartoval.
DUCATI V HARRODSU
A prave tovarni jezdci Ducati Troy Bayliss a Lorenzo Lanzi jsou dnes hosty v noblesnim obchodnim dome Harrods v Londyne. "Moje myslenky jsou uz samozrejme na okruhu. A je to uz dlouho, co jsem jel naposled zavody na okruhu Silverstone", rika dosavadni suveren, Australan Troy Bayliss - ktery nyni vyhral uz 5 jizd po sobe.
Jeho mlady tovarni tymovy kolega Lorenzo Lanzi je momentalne na 7. pricke prubezneho poradi a zatim zustava trochu za vykony z konce lonske sezony.
Agresivni spanelsky pilot Ruben Xaus je odhodlan napravit na britske pude katastrofalni vysledek z Monzy, stejne jako mlady Nemec Max Neukirchner. Ten by mel v nejlblizsi dobe dostat podporu firmy UGT, tedy Ralfa Schindlera, ktery v roce 1998 privedl Japonce Tomomi Manaka k titulu vicemistra sveta tridy stopetadvacitek.
A uplne poprve se zde predstavi Roberto Rolfo ze staje NCR-Caracchi, ten zde jeste nikdy v zivote nejel, ale chce prodlouzit svou serii dobrych umisteni, aby se udrzel v Top - ten.
CORSER A SUZUKI MAJI VELMI DOBRE SANCE
Mistr sveta Troy Corser doufa, ze se mu podari odveta jak za Valencii, tak i za Monzu. Dvojnasobny otec rodiny je sice momentalne 36 bodu za svym velkym rivalem a krajanem Baylissem, ale je v podstate vemi klidny: "Jde to zavod od zavodu a my zde mame jiste vetsi sance nez v Monze.", rika Corser, ktery si zde vloni pripsal celkem 40 bodu za dve druha mista.
Plny odhodlani nastoupi o vikendu na start zkuseny Japonec Yukio Kagayama (na snimku), ktery si zde chce vylepsit sve doposavadni velmi hubene bodove konto (16. misto - 24 bodu). A prave on zna Silverstone velmi dobre ze sveho pusobeni v britskem sampionatu.
Ale i treti muz ze zluteho tymu Alstare Corona Suzuki Belgicana Francise Batti, Francouz Fabien Foret, si dela zalusk na nejake mistrovske body. Vloni zde skoncil na Megabike - Honde jeste v supersportech jako 3.
NADEJE PRO TOSELANDA - CHILI BUDE CHYBET
Lokalni matador Brit James Toseland ma jediny cil, chce na domaci pude dojet dvakrate na bendu! Vloni zde neprohral, vyhral totiz dvakrat ...! A zatim patri exmistru sveta Toselandovi z tymu Winston Ten Kate Honda treti pricka klasifikace.
Jeho tymovy kolega Karl Muggeridge pojede po svem zraneni teprve druhy vikend a chce si pochoptelne vylepsit dosavadni 15. pricku poradi mistrovstvi sveta superbiku.
Jejich znackovy kolega Alex Barros zna okruh pouze z vypraveni: "Slysel jsem, ze je trat velmi kratka a s hodne nahlymi zmenani smeru, prakticky za roh. Snad mi to bude vyhovovat"; rika zkuseny Brazilec. Navic Alexe Barrose zdobi novy neoficielni tratovy rekord behem testovani v Brne, ktery ma hodnotu 2'02.5;
Chybet bude ale veteran Pierfrancesco Chili (na snimku) z tymu DFX Honda, ktery po svem zraneni panve pri testech v Misanu musel posunout svuj navrat do sedla zavodni motorky az do domaciho Misana koncem cervna. A tak ho I zde nahradi jeho krajan Gianluca Nannelli.
YAMAHA CHCE PRVNI VITEZSTVI SEZONY
Japonsky motocyklovy "mister driftu". Nori Haga si je jisty tim, ze mu trat v Silverstone sedi. "Uz v lonskem roce jsem zde ukazal dobre vykony a doufam, ze to tak bude i letos. A ze to mysli Haga vazne, dokazuji snimky z jeho fyzicke pripravy behem teto tritydenni zavodni prestavky. Vloni zde byl Haga poprve s Yamahou R1 na stupnich vitezu, coz znamenalo pozitivni obrat do dalsi sezony. Jeho tymovy kolega Andrew Pitt by chtel ziskat v Anglii prvni podiove umisteni, stejne jako znackovy kolega Norick Abe z tymu Yamaha France, ktery se uz zotavil ze zraneni, kvuli kteremu musel vynechat i testy v Brne. KAWASAKI S NOVACKEM
Tym PSG-1-Kawasaki mohl oslavit po Monze nekolik velmi dobrych vysledku a chce to potvrdit i v Anglii. Navic je zavod v Silverstonu domaci trati oblibence mistnich fanousku, Brita Chrise Walkera. A byvala hvezda Grand Prix, Spanel Fonsi Nieto, po lonske neuspesne sezone na Carracchi Ducati, je zatim nejlepsim pilotem zelenych motocyklu v tabulce sampionatu, patri mu vyborne 10. misto. A nelze zapomenout ani na tretiho muze tymu, exvicemistra sveta, Regise Laconiho.
A zkuseny Ital Franco Battaini nebude podle poslednich zprav nahrazen, jak byla puvodni zprava, mladym Australanem Joshuou Brookesem, nybrz tento jezdec ze supersportu pouze posili tym Bertocchi-Kawasaki
RYSUJE SE SPOLUPRACE FOGGARTY A KTM
Domaci tym Foggy-Petronas pod vedenim Carl Fogartyho se chce se svymi dvema jezdci, zkusenym Stevem Martinem a mladym Craigem Jonesem, na domaci pude rehabilitovat za ostudne vykony v Monze. Ovsem daleko zajimavejsi je zprava, ze Carl Fogarty, kteremu letos konci smlouva s Petronasem, by mel zajem jezdit v pristim roce s motory KTM, viz snimek jeho jednani s jednim ze sefu teto hornorakouske firmy. A jako jezdci tohoto tymu pro rok 2007 pripadaji jako prvni v uvahu Francouz Regis Laconi a Nemec Max Neukirchner, ktery je v tymu Pederciniho absolutne nespokojeny.
TRETI TOVARNI DUCATI PRO BENA BOSTROMA?
Pokud bude stav mistrovstvi sveta na vazkach, tak tovarna Ducati uvazuje o nasazeni tretiho muze na tovarni motocykl Xerox Ducati. A mel by jim byt American Ben Bostrom, ktery v uplynulych dnech navstivil z tohoto duvodu Evropu a jednal v tovarne Ducati o teto moznosti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist