Před Doningtonem: Effenbert dočepoval!

Česko-italský superbikový tým Effenbert Liberty se podle očekávání nezúčastní následujícího závodu v britském Doningtonu. Už tak hodně hubené startovní pole letošního šampionátu MS-Superbike bude tedy ochuzeno o dalšího pilota, kterým je Australan Mark Aitchison.

Australský jezdec Mark Aitchison s motocyklem Ducati 1098R má na svém letošním kontě doposud 5 startů, když chyběl v úvodu na Phiilip Islandu, potom v Aragónu jednou vzdal hned v 6. kole, do druhé jízdy vůbec neodstartoval. A nizozemském Assenu ovšem v obou dvou jízdách dojel v bodech jako 15., aby na Monze byl v 1. jízdě odmávnut jako 16., ve druhé jízdě pak ve 3. kole vzdal.
Aktuálně je Mark Aitchison se ziskem 2 bodů na 24. místě v tabulce MS-Superbike. A jen si  připomeňme, že Aitchison měl být v letošní sezóně týmovým kolegou našeho Kuby Smrže v britském superbikovém šampionátu, ovšem tým Splitlath Redmond hodil pomyslný ručník do ringu ještě před prvním závodem BSB.

Konec týmu Effenbert zas tak nikoho moc nepřekvapil, naopak to bylo celkem zřejmé už od samého začátku. Náš web Motorkari.cz ostatně už před 10 dny informoval své čtenáře o tom, že česko-italská superbiková stáj stojí na okraji propasti...
Skandální tým loňské sezony se rozhodl dále nepokračovat v šampionátu a jako důvod ve své oficiální TZ uvádí novou orientaci hlavního sponzora a proto se s okamžitou platností rozhodl odstoupit ze šampionátu.

Proti týmovému šéfovi Dr. Mario Bertucciovi už v Aragonu foukal hodně mrazivý studený vítr. Dodavatelé a dřívější spolupracovníci si hodně hlasitě stěžovali na nezaplacené účty a nevyplacené odměny. Ovšem ústy týmu je situace následující: "Chtěli jsme závodní motocyklový sport využít jako reklamu pro našeho hlavního sponzora. Při plnění tohoto cíle jsme ale už během prvního závodu narazili na různé těžkosti. Tím jsme dospěli k přesvědčení, že další účast v MS-Superbike není v našem zájmu".

Tím stojí Mark Aitchison letos už podruhé bez motorky a bez týmu: "Jsem neuvěřitelně naštvaný, když jsem včera obdržel tuto zprávu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist