Poslední mohykán týmu Liberty Racing

Po hodně bouřlivém rozchodu Guintoliho a týmu Liberty Racing musí zachraňovat v Brně čest tohoto pražského superbikového týmu český jezdec Jakub Smrž. A v pátek se svého úkolu zhostil "Kuba" víc než na 100%.

Jak tedy vypadal průběh prvního dne na brněnském Masarykově okruhu českého superbikera? Pokud vezmeme v úvahu výchozí pozici, tak to bylo v podobě Kubova dnešního představení skvělé. Jen si připomeňme, že:

1) Dle některých zahraničních motocyklových webů má český jezdec u svého týmu peněžní pohledávky od závodu v Monze.

2) V Aragónu neutrpěl sice Kuba žádné zlomeniny, ale po nezaviněném pádu hned v první jízdě v první zatáčce utrpěl Jihočech rozsáhlé podmožděniny a jak každý ví, ty bolí častokrát více. Kvůli těmto zraněním ani nenastoupil do druhé španělské jízdy.

3) K tomu nutno připočítat hodně silný psychický tlak, neboť účast týmu Liberty Racing na domácím závodě v Brně se měnila prakticky hodinu od hodiny, a přesto se dokázal náš jezdec koncentrovat pouze na závodění.
Přesto se dnes Jakub Smrž prezentoval na Masarykově okruhu jako velký bojovník a také velmi rychlý jezdec.
 
1. trénink - Kuba si v prvním tréninku vedl dobře a po třinácti odjetých kolech dosáhl solidního času 2'00.566, který mu zajistil druhou pozici. Při jízdě bolí ruka víc než noha, ale po dojezdu Kuba viditelně kulhá a je jasné, že noha mu bude tento víkend dělat starosti. S nastavením byl Kuba víceméně spokojený a nyní se pracuje na drobném doladění, když si náš jezdec stěžoval na nedostatek přilnavosti v některých zatáčkách.

1. kvalifikace - V nestálém počasí jezdci absolvovali důležitou první kvalifikaci, která dost možná určí postupující do Superpole, protože zítra má pršet. Kuba dostal tejpy a jezdil opět v krátkých sekvencích. Nakonec i před menší problémy v nájezdech do zatáček získal náš jezdec šestou pozici, která mu bezpečně zaručuje postup do zítřejšího Superpole.
Kuba po pátku: "Dnešek probíhal docela v pohodě a motorka fungovala dobře. Na kvalifikaci jsme měli připravený program ohledně zkoušení gum a nastavení, bohužel kvalifikaci ovlivnil drobný déšť, který několikrát přišel. Ani jednou jsem tedy nevyjel za ideálních podmínek na dostatek kol, ale motorku se i tak podařilo hodně vylepšit a na zítra bychom potřebovali ještě jezdit na suchu, protože pořád je co zlepšovat. Ohledně zranění z Aragonu mi noha nedělala problémy, ta bolela jen v boxech. Ale zápěstí jsem měl zatejpovaný a i tak mě hodně bolelo a omezovalo při změnách směru."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist