Poslední Hagova šance

Na rok 2011 fúzoval Marco Borciani - 50% majitel týmu B&G - s DFX Ducati a celou letošní sezónu jezdil tento tým pod názvem PATA Racing s populárním japonským jezdcem Norim Hagou, který skončil v MS superbiků 2011 celkově jako osmý.

Ačkoliv získal populární Nori Haga letos čtyři podia, zajel tři nejrychlejší kola v závodě a celkově se umístil na 8. místě, tak doposud nemá jisté místo na startovním roštu pro sezónu 2012. Nyní dostal od svého doposavadního týmu nabídku na další závodění. Tým pojede s motocyklem Ducati, místo s Aprilkou, neboť je to finančně výhodnější.
36-letému Hagovi ale byla nabídnuta smlouva bez fixní peněžní částky, pouze s prémiemi za získané body a podiová umístění. Jestli ji Haga přijme, není ale vůbec jisté!

Japonec Nori Haga závodil na Ducati poprvé v roce 2004 (Renegate Ducati) a skončil tehdy se 6 vítěznými závody na 3. místě celkově.

V roce 2009 jezdil opět na motocyklu Ducati v továrním týmu Xerox a stal se vicemistrem světa, když vyhrál 8 závodů a ve stejném týmu byl ještě také o rok později, tedy 2010. Celkově se umístil jako 6. a vyhrál 2 závody WSBK.

Pokud Haga tuto nabídku nepřijme, tak zřejmě po 12 sezónách, 312 odjetých závodech, 116 podiích a 43 prvních místech ukončí japonský jezdec své působení v superbikovém závodění.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist