Portimao je fantastická dráha, tvrdí jezdci Aprilie

Oběma továrním jezdcům výrobce z Noale dráha portugalského okruhu vyhovuje a stejně tak vyhovuje jejich strojům RSV4. V sedle Aprilie má s Algarve víc zkušeností Sylvain Guintoli, jenže ani Marco Melandri není žádný nováček, třebaže s Aprilii na jihu Portugalska ještě nezávodil.

Sylvain Guintoli je před osmým závodem sezony průběžně druhý a v Portugalsku si tuto pozici potřebuje minimálně upevnit, protože jeho náskok před třetím Lorisem Bazem jsou jen dva body. Výhodou mu může být právě okruh v Portimau, kde loni zaznamenal dvě druhá místa. Vzhledem k tomu, že to bylo v sedle Aprilie, kterou má k dispozici také letos, jeho ambice bojovat o nejvyšší příčky jsou oprávněné.
„Portimao je fantastická dráha,“ řekl Sylvain Guintoli. „Závoděním se tu opravdu bavím a minulý rok jsem tu měl naprosto neuvěřitelný cit s RSV4, díky čemuž jsem zajel dva velmi dobré závody. Pevně věřím, že se dokážeme poučit z potíží, které jsme měli v Misanu, abychom nastavili veškerou pozornost na dva dobré výsledky v nadcházejícím víkendu.“

Italský závodník Marco Melandri vyhrál dva závody v Sepangu, pak následovaly dvě třetí místa na dráze Misana a nyní by rád pokračoval v nastaveném tempu, jen s tím rozdílem, že chce znovu bojovat o vítězství v závodu. Jako jezdec Aprilie má k tomu velké předpoklady, protože papírově je RSV4 na dráze Algarve velkým favoritem.
„Portimao je bezpochyby jedna z nejvíce vzrušujících tratí v celém kalendáři,“ nechal se slyšet před odjezdem do Portugalska Marco Melandri. „Mám rád části nahoru a dolů stejně jako rychlé úseky a jsem si jistý, že se této dráze Aprilia RSV4 velmi dobře přizpůsobí. Po víkendu v Misanu bych se chtěl ještě víc zlepšit a bojovat o vítězství, jehož jsme společně s týmem schopni dosáhnout.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist