Pokračování testů WSBK na okruhu Phillip Island

Na australském okruhu Phillip Island pokračovaly i dnes testy několika týmu World Superbike, i dnes byl nejrychlejší Troy Corser na Suzuki.

Na okruhu Phillip Island pokračovalo testování několika superbikových týmů, mezi kterými opět dominoval tovární tým Suzuki, jehož jezdec Troy Corser byl ze všech přítomných pilotů opět nejrychlejší. Ovšem výrazný pokrok udělal ve své předsezónní přípravě další z domácích jezdců Steve Martin, který s motocyklem Petronas FP1 dokázal zajet nejlepší čas 1:33,40, se kterým nejenže skončil jako druhý nejrychlejší jezdec dne, ale se kterým především opět posunul své maximum na tomto okruhu. Významný pokrok učinil Martinův týmový kolega Craig Jones, jenž absolvoval téměř osmdesát kol. Na závěr dne se mohl Jones pyšnit svým dalším zlepšením, které mu přineslo čas 1:35,6. Zatímco včera odpolední program ovlivnil velmi silný vítr, dnešní část byla odpoledne ovlivněná naopak velmi teplým počasím. Teplota asfaltu dosahující až k hranici 55° C zabránila v předpokládaných testech závodní simulace.
Steve Martin
Za použití nových závodních pneumatik jsem byl schopen srazit ze svého času další polovinu sekundy. Pneumatiky jsou opravdu dobré. Také jsem odvedl dobrou práci v nastavení stroje s použitými pneumatikami. Zítra se chystám absolvovat dva dlouhé testy, které budou simulovat závod. Použiji pneumatiky, které Pirelli připravuje pro zdejší závod. Dnes se po fyzické stránce cítím opravdu velmi dobře."
Craig Jones
Hodně jsem dnes pracoval na lineární stabilitě a nastavení stroje pro tento okruh, v obou oblastech se mi podařilo udělat dobrý pokrok. O okruhu jsem se dnes dozvěděl ještě více, byl jsem si svou jízdou velmi jistý, našel jsem důležité brzdné body. Pro zítřejší práci jsem našel dobrý směr. Jsem si jistý, že po skončení tohoto testování budu odjíždět s nastavením pro závod, se kterým budu spokojený."
Časy dosažené třetí den testování:
1.- Troy Corser (AUS-Alstare Suzuki) 1:32.79
2.- Steve Martin (AUS-Foggy Petronas Racing) 1:33.40
3.- Yukio Kagayama (JPN-Alstare Suzuki) 1:33.68
4.- Norick Abe (JPN-Yamaha Motor France IPONE) 1:34.0 (kval. pneu)
5.- Sebastien Gimbert (FRA-Yamaha Motor France IPONE) 1:34.2 (kval. pneu)
6.- Shinichi Nakatomi (JPN-Yamaha Motor France IPONE) 1:35.1
7.- Craig Jones (GBR-Foggy Petronas Racing) 1:35.6

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist