Pojede Guintoli na Aprilii místo Biaggiho?

Dnešní tisková zpráva týmu FIXI Crescent Suzuki oznámila, že místo už potvrzeného Francouze Sylvaina Guintoliho bude v tomto britském superbikovém týmu testovat od dnešního dne 25-letý Australan Josh Waters. Guintoli se totiž měl zúčastnit testů WSBK na španělském okruhu MotorLand Aragon v Alcanizi.

V tiskové zprávě tým FIXI Crescent Suzuki vysvětluje, že poslední závodní víkend na okruhu Magny Cours se dohodl s jezdcem Sylvainem Guintolim na období 2013.  V posledních dnech však francouzský pilot informoval tým o svém rozhodnutí nezúčastnit se testování na okruhu Motorland Aragon v Alcanizi, čímž tato dohoda pozbyla platnost.

Místo Sylvaina Guintoliho bude v těchto dnech zkoušet motocykl Suzuki GSX-R 1000 Yoshimura Josh Waters, australský šampion superbiků 2012, protagonista z posledních dvou ročníků závodu 8 hodin v Suzuce a v loňském roce jezdec na divokou kartou na Phillip Islandu, v Salt Lake City a v Portimao, vždy s motocyklem Yoshimura Suzuki.
V následujících dnech bude FIXI Crescent Suzuki jmenovat nového pilota vedle Leona Camiera a dá se očekávat, že to bude právě Joshua Waters.

"Jsem opravdu zklamaný a překvapený neprofesionálním chováním Sylvaina Guintoliho", říká manažer Paul Denning, u kterého jezdil tento francouzský jezdec v týmu v BSB 2009. "Byl by to ten poslední člověk, od kterého bych očekával podobné chování, a to zejména po našich předchozích zkušenostem, kdy jsme společně pracovali. Sylvain tak chtěl ignorovat naše stisknutí ruky, které má stejnou hodnotu jako písemná smlouva. Každopádně se těšíme v nejbližších dnech na Aragon a testování naši Suzuki GSX-R 1000 s Joshem Watersem a jsme zvědaví na jeho potenciál v těchto testech."

         

Sylvain Guintoli měl nahradit Johna Hopkinse v týmu FIXI Crescent Suzuki pro příští sezónu. 30-letý Francouz skončil letos v šampionátu na výborném 7. místě, ačkoliv musel vynechat brněnský závod, kdy nedostal od svého tehdejšího týmu k dispozici motocykl. Guintoli jezdil až do Brna za tým Liberty Racing a vyhrál za něj závod v Assenu. Po Brně odešel do stáje PATA Racing a dokázal vyhrát jak v Silverstone, tak i finále v Magny Cours. Kromě toho získal sympatický jezdec další 4 podiová umístění a vyjel si i Superpole na Monze.
Francouzský jezdec dostal lepší nabídku od konkurenčního výrobce - zřejmě od továrny Aprilia, kde by měl nahradit Maxe Biaggiho, který stále ještě nepodepsal novou smlouvu a chystá se zřejmě odejít do sportovního důchodu na samém vrcholu svého závodění, tedy po zisku šestého titulu mistra světa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist