Pojede Giugliano v Portimau superbiky?

Nový šampion litrových stocků Ital Davide Giugliano je na nejlepší cestě absolvovat v Portimau svůj premiérový závod v kubatuře superbiků.

Po svých krajanech, kteří vyhráli šampionáty listrových stocků v minulých létech, jako Vittorio Iannuzzo (2002), Michel Fabrizio (2003), Lorenzo Alfonsi (2004), Allessandro Polita (2006), Niccolo Canepa (2007) a Ayrton Badovini (2010) získal Davide Giugliano v Magny Cours titul šampiona "FIM Superstock 1000 Cup" posedmé od roku 1999 pro Itálii. Čtyři vítězství, tři druhá místa a jedno páté místo stačily jezdci týmu Althea Ducati Junior, aby s náskokem 27 bodů získal už před posledním závodem sezóny titul pro sebe. 

Příští rok by měl jezdit Giugliano superbikové mistrovství vedle šampiona Carlose Checy v týmu Althea. Ale nyní by snad mohlo dojít k předčasné premiéře už v Portimau. To by ostatně nebylo nic neobvyklého, už v roce 2008 "předvedl" něco podobného tým Ten Kate. Tehdy v superbicích neúspěšný Kenan Sofuoglu nastoupil v Portimau nazpět na "své" supersportové motorce, kterou jezdil celou sezónu Jonathan Rea a jelikož titul v supersportech už měl získaný týmový kolega Andrew Pitt, tak Rea tehdy jel premiérově v superbicích.
Giugliano má superstockový titul v kapse, a jelikož chce jet stejně v příštím roce superbiky, tak jedno vítězství navíc, nehraje vůbec žádnou roli. "Můj titul dokázal, že jsem jezdecky vyspěl a jasně se potvrdilo, že jsem profesionální jezdec. Mám k dispozici výborný tým a také personál kolem mě je na nejvyšší možné úrovni. Je mně jasné, že pokud jsem závodil v superstocích na 100%, tak v superbicích do toho musím dát 150%.".

"Bude to hodně těžké, závodit proti zkušeným jezdcům. Jet s Checou a Biaggim je něco úplně jiné, než jet s lidmi ze superstocků. Kromě toho si nesmím dovolit udělat v takovém týmu žádnou velkou chybu. Po několika závodech je potřeba zajet nějaké dobré výsledky, i když je člověk mladý. V posledních závodech sezóny 2012 pak chci končit v Top-5.", říká letošní šampion stocků. 

Pokud opravdu nastoupí Giugliano v Portimau se superbikovým motocyklem Ducati, tak má úplně jasný cíl: "Chci se od Carlose naučit, jak zvládnout perfektně závodní víkend. Jistě, on jede určitě jinak než já, ale pokud jedeš s ním, tak se můžeš hodně naučit. Dva jezdci v jednom týmu, který je vedený tak jako doposud, nemůže být vůbec problém. Mezilidské vztahy jsou v týmu Althea vždy v popředí a eventuálně vzniklé problémy je možno okamžitě řešit", je si jistý Guigliano.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist