Pojede Davies Aprilii?

Supersportový světový šampion Chaz Davies testoval včera v Portimao superbikový motocykl týmu ParkinGO na novou sezónu. Ale nebyla to předem vytipovaná Ducati 1198, nýbrž Aprilia!

Továrna Aprilia už v průběhu sezóny ústy závodního ředitele Gigi Dall´Igni naznačila, že by ráda měla ve startovním poli 2012 čtyři superbikové motocykly. A nyní k tomu směřuje! Samozřejmě, že k tomu pomohlo pravidlo o zavedení jen jednoho motocyklu pro jezdce a dále také to, že Ducati bude pro příští sezónu znevýhodněna zvýšeným váhovým limitem na 171 kg. A chytrý šéf týmu ParkinGO Giuliano Rovelli už před touto sezónou dokázal, že je mistr taktiky a vyměnil průměrné Triumphy za ex-mistrovské Yamahy.

Nyní se zdá, že půjde stejnou cestou, tedy Ducati 1198 za Aprilii RSV4.

Ostatně, co se týká toho celkového počtu čtyř Aprilek, tak po definitvním schválení Lavertyho do továrního týmu - problémem byl budget kvůli sponzorovi AlItalia - bude i nadále pokračovat dosavadní tým Aprilie PATA v závodech WSBK.

A kdo bude jezdcem? Hodně se čeká na rozhodnutí LCR Honda, zda Randy de Puinet dostane šanci u svého ex-týmu (favority na volné místo jsou ovšem Alvaro Bautista ev. John Hopkins). V záporném případě by se pak De Puinet mohl rovněž objevit v WSBK, jeho názor na CRT je totiž jasně záporný. A pokud by neměl zájem, tak je zde ještě Japonec Nori Haga. Ten ovšem chce peníze, což potvrdil jeho manažer Toshi Araki: "Nori má i jiné nabídky, ale musel by jezdit zadarmo a to Japonci v Evropě dělat nebudou".

A ještě k penězům v superbicich: Doposud platila gáži Hira Aoyamy HRC, tedy v MotoGP, nyní v superbicích to bude Honda Europe. 


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist