Po dvou letech u Hondy Bautista přestoupí zpět k Ducati

Španěl Álvaro Bautista nebude v roce 2022 pokračovat s Hondou SBK, ale bude znovu závodit s týmem tovární Ducati. V úterý Honda potvrdila Španělův odchod a obratem Ducati oficiálně potvrdila podpis smlouvy na příští sezonu.

V sedle Ducati byl Álvaro Bautista blízko zisku titulu mistra světa, kdyby nedošlo k tomu, že téměř vyhranou sezonu neuvěřitelným způsobem prohrál. Z tohoto pohledu byl rok 2019 hodně těžký jak pro Bautistu, tak pro samotnou Ducati, jenž už se viděla na nejvyšším stupni pódia. Od roku 2020 Bautista závodí s Hondou, ale výsledkově se mu příliš nedaří. Proto zvolil návrat zpět a bude se snažit znovu získat titul světového šampiona.

„V závěru roku 2021 naše spolupráce s Álvarem skončí,“ uvedl prezident HRC Shinya Wakabayashi. „Poslední dva roky byly hodně intenzivní, provázeny nečekanými a impozantními výzvami, což představovalo celosvětovou pandemii a spoustu práce spojené se začínajícím projektem, jakým je ten náš. Dvě sezony proběhly v duchu konstruktivní spolupráce. Rádi bychom Álvarovi poděkovali a popřáli do budoucna vše nejlepší.“

Ducati reagovala téměř okamžitě tiskovou zprávou, kde píší, že vítají Álvara Bautistu zpět u Ducati, kde bude v roce 2022 jezdcem superbikového týmu Aruba.it Racing – Ducati Team a bude závodit v sedle Ducati Panigale V4 R. Bautista v týmu nahradí Scotta Reddinga, který od příští sezony bude závodit v barvách tovární stáje BMW.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist