Petrucci bude v roce 2023 jezdcem MS superbiků

Zkušený jezdec Danilo Petrucci absolvuje v roce 2023 premiéru v MS superbiků. Zkušený Ital podepsal smlouvu s týmem BARNI Spark Racing a po roce závodění v USA a deseti sezonách v MotoGP, rozšíří řady jezdců seriálu MOTUL FIM Superbike World Championship.

Dnes dvaatřicetiletý Danilo Petrucci se poprvé objevil v paddocku WorldSBK v roce 2007. Tehdy měl premiéru v kategorii STK600 na stroji Yamaha a po šesti pole position a třech vítězstvích zůstal v šampionátu tři sezony. V roce 2010 se na dvě sezony přesunul do STK1000, nejprve s týmem Pedercini na strojích Kawasaki a o rok později s Barni Ducati. Následovala čtyři vítězství a šest pole position v deseti závodech s celkovým druhým místem v šampionátu. Od roku 2012 závodil v MotoGP, kde zůstal celkem deset sezon s nejlepším umístěním v podobě celkového šestého místa z roku 2019.

Začátkem roku 2022 jel Danilo Petrucci Rally Dakar a vyhrál dokonce jednu z etap. O něco později se přesunul do USA, kde v sedle Ducati Panigale V4 R závodil v šampionátu MotoAmerica a jen těsně přišel o titul. V sedle Ducati zůstane i příští rok. „Jsem opravdu rád, že jsem zpět u Barni,” řekl Petrucci. „Sezona 2011 byla jednou z mých nejlepších v historii, ale hlavně jsem nemohl odmítnout šanci závodit ve World Superbike s tak konkurenceschopným motocyklem. Je to šampionát, ve kterém jsem nikdy nestartoval, a nemohu se dočkat, až změřím síly s konkurencí. Chtěl bych poděkovat celému týmu Barni za to, že mi dali tuto příležitost, a všem, kteří přispěli k tomu, aby tato dohoda byla možná.”

„Jsem moc rád, že můžu Danila přivítat zpět v týmu,” prozradil šéf BARNI Spark Racing, Marco Barnabo. „Jako vždy uděláme maximum proto, abychom jezdci nabídli vše co potřebuje k tomu být konkurenceschopný. To, že je to talentovaný závodník, to je všem jasné. Zároveň ale víme, že nás čeká spousta práce, protože budeme čelit jezdcům s mnohem většími zkušenostmi ve WorldSBK než má on. Nicméně s jeho motivací a naší tvrdou prací můžeme dosáhnout dobrých výsledků. Obrovský dík patří všem sponzorům, kteří nás podpořili v tomto novém dobrodružství, stejně jako Ducati.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist