Peter Hickman pojede na divokou kartu v Donington Parku

Peter Hickman, který si v letošním roce podmanil Isle of Man TT, bude na divokou kartu startovat v šampionátu WSBK v Donington Parku ve Velké Británii. Závod se pojede už příští týden, Hickman se ho zúčastní v barvách týmu FHO Racing BMW, pro který půjde v superbicích o premiéru.

Peter Hickman se po úspěchu na Isle of Man TT vrací do paddocku WSBK. Závodit bude už příští týden v Donington Parku ve Velké Británii, kde se v roce 2019 kvalifikoval na čtvrtém místě, když jel jako náhradník za zraněného Markuse Reiterbergera. V superbicích přitom debutoval už v roce 2012. Tehdy skončil na deváté příčce.

„Mám z této šance velkou radost. V minulosti jsem vždy jel na motocyklech, které jsem neznal. Tentokrát však pojedu na motorce, na které závodím v britském superbikovém šampionátu,“ těší se Hickman. „Myslím, že je fantastické, že do toho můžeme jít jako tým. Faye vlastní tým jen rok a půl a už jsme za tu dobu prošli BSB, North West 200, Isle of Man TT a teď jsme dostali divokou kartu do WSBK. To je docela cool. Tahle zkušenost bude pro všechny přínosná,“ doplnil.

Ředitelka týmu Faye Ho je rovněž potěšena účastí v šampionátu. „Peter už má nějaké zkušenosti, dvakrát se již závodu WSBK účastnil. A stejně tak mnoho členů našeho týmu. Těšíme se, až se naučíme zase něco nového. Do Doningtonu pojedeme především nabýt nové zkušenosti, abychom mohli jako tým růst,“ uvedla.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist