Pelemele o Troy Croserovi, ale nejen o nem

Nekolik aktuelnich zajimavosti, ktere se tykaji jak tohoto vynikajiciho “protinozce”, tak i jeho tymu Alstare Corona Suzuki.

Troy Corser se stal podruhe otcem. Tentokrate je to dcera Kelisa. Je zajimave, ze take synovo jmeno zacina na pismeno “K”, ten se totiz jmenuje Kalani. A neni to rozhodne nahoda, duvodem je skutecnost, ze Troy a jeho zena Sam se rozhodli pojmenovat sve deti pouze jmeny se zacatecnim pismenem “K” na pamet jejich tragicky zahynuleho pritele (o jeho smrti behem zavodu australskeho sampionatu jsme vas pochopitelne informovali i na nasich webovych strankach), Kirka McCarthyho, znameho i ze startu v serialu Grand Prix za tym Red Bull Yamaha ve tride do 500 ccm.
Australsky suveren letosniho mistrovstvi sveta superbiku je ale znam i tim, ze se snazi pomahat svym mladym nadejnym krajanum. Tentokrate se jedna o Joshuu Forstera, ktery startuje v serialu Suzuki GSX R Euro Cupu. A Corser za neho plati vsechny startovni naklady v hodnote 20 000 Euro.
Je stale otevrenou otazkou, zda i v pristim roce pojede jako jeho stajovy kolega japonsky pilot Yukio Kagayama. To ovsem nazalezi ani na Japonci, ani na staji Alstare Corona, nybrz na: “Yukio ma s nami pouze rocni smlouvu, tedy do konce roku 2005. Doufam , ze u nas zustane, ale jeho smlouva byla uzavrena primo se Suzuki Japan. A proto nemame ani mi sami tu moc, rozhodnout, jestli Yukio zustane u nas (coz je i nase prani), nebo ho tovarna Suzuki posle do jineho sampionatu. Ale sam Yukio mi rekl, ze by velmi rad absolvoval i pristi sezonu v tymu Alstare Corona”, rika na vysvetlenou tymova koordinatorka Patricia Batta.
A co se tyka dalsiho zivota po ukonceni kariery tohoto mistra Superpole, - Troy Corser uz behem sve kariery ziskal 34 techto prvenstvi, tak se v minulych dnech sam Australan vyjadril, jakou ze ma vlastne predstavu: “Libi se mi profesionalita, s jakou muj soucasny tym pracuje” a tak by se Troy Corser chtel a mel stat managerem v tymu Alstare !
Pojedou se mistrovske superbiky pristi rok i v Mexiku ? Ano, je to docela mozne. Dle rodiny Battu, tato sance je priblizne na 90 %, ze by se superbiky poprve a pokud se neklamu, tak mistrovstvi sveta silnicnich motocyklu vubec, pojede v teto jihoamericke zemi. A proc by take ne, vzdyt Corona jako hlavni sponsor serialu je prece zname mexicke pivo.
V uvahu pripada ale take Rio ci Istanbul, ale jako nejpravdepodobnejsi dalsi zamorske zavody WSBK pripadaji v uvahu navrat jihoafrickeho Kyalami (naposled se zde jelo v dubnu 2002), ci japonska Suzuka, kde se od tragicke havarie ex-mistra sveta Daijira Kata (2003) zadny mistrovsky zavod nekonal (pochopitelne s vyjimkou tradicni osmihodinovky). Z evropskych okruhu nebyla doposud prodlouzena smlouva s okruhem Ricarda Torma ve Valencii, nebot zavody WSBK prece jen nedosahuji takove popularity jako zavody Grand Prix. V uvahu misto Valenciie prichazi sice Jarama, ale tento okruh uz dlouho nebyl modernizovan.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist