Pedercini Racing představil tým 2014

Italská stáj z prostředí mistrovství světa produkčních motocyklů nastoupí do nadcházejícího ročníku v kategorii Superbike s motocykly Kawasaki ZX-10R ve specifikace EVO a jezdci Alessandrem Andreozzim a Luca Scassou. V kategorii Superstock 1000 nasadí Pedercici Racing celkem čtyři nadějné závodníky.

Dvaadvacetiletý Ital Alessandro Andreozzi přichází mezi superbikovou elitu z prostředí kategorie Superstock 1000, kde sice nezískal ani jedno umístění na stupních vítězů, ale sezonu ukončil celkově devátý. „Jsem moc rád, že můžu přijmout tuto novou výzvu jezdce kategorie EVO v mistrovství světa Superbiků,“ uvedl během slavnostní prezentace Alessandro Andreozzi.
„Hodně jsem trénoval, abych se této nové výzvě dokázal postavit čelem. Je mi jasné, že to nebude nic snadného, protože budu soutěžit s nejlepšími jezdci světa, ale jsem plný energie a také připraven dosáhnout výrazných výsledků. Rád bych také poděkoval týmu Pedercini Racing za tuto příležitost,“ dodal Alessandro Andreozzi.

Druhým jezdcem superbikového týmu Pedercini Racing je třicetiletý Luca Scassa. Rodák z Arezza loni závodil s českým týmem Intermoto Kawasaki v kategorii Supersport, kde v celkovém hodnocení obsadil osmé místo. V druhé polovině sezony byl Ital náhradním jezdcem MotoGP stáje Cardion AB Motoracing za zraněného Karla Abrahama.

„Je to naprosto úžasná šance být zpátky v týmu Donata, Lucia a Ivana Pedercini a zejména pak v nové kategorii EVO,“ řekl v úterý během prezentace týmu v Nicolis Muzeu ve Veroně nadšený Luca Scassa. „Ještě ani dnes tomu nedokážu pořádně uvěřit. Nikdy jsem nepřestal s tréninkem a věřil jsem, že mi někdo zavolá. Nechci nikoho zklamat a to včetně sebe.“

„Rád bych všem poděkoval, ale nyní už nastal čas, abych sklopil hlavu a tvrdě pracoval. Mám v plánu začít od nuly, protože jsem si vědom chyb, které jsme v minulosti udělal,“
dodal Luca Scassa.

V kategorii Superstock 1000 bude v barvách stáje Pedercini Racing závodit čtveřice talentovaných závodnínků – Maďar Balazs Nemeth, Francouz Romain Lanusse, Španěl Javier Alviz a jeho krajan Lorenzo Savadori.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist