Pedercini: MS-Superbike až druhé housle?

Federico Sandi a Alexander Lundh hrají v divadle zvaném MS-Superbike pouze role statistů. Proč tomu tak vlastně je?

Rodinný tým Pedercini - Kawasaki nastoupil do sezóny 2013 celkem se 7 piloty. Pět jich závodí v šampionátu Superstock-1000-FIM Cup: Simone Giorgi Grotzkyj, Alessandro Andreozzi, Lorenzo Savadori, Federico Dittadi (všichni Itálie) a Leandro Mercado (ARG), zatímco Alexander Lundh (S) a Federico Sandi (I) potom v MS-Superbike. Hodně fanoušků a také odborníků se proto ptá, může to tým, jenž bojuje neustále s finančnimi problémy vůbec zvládnout?

                              

Odpověď je nasnadě: Ano může, ale jedno je jisté! Veškerá pozornost je věnována stockovému cupu a zde jsou také výsledky (třeba vítězství Lorenza Savadoriho v Monza, či umístění v Top-6 Mercada a Savadoriho v průběžném pořadí), naopak v prestižním superbikovém šampionátu nehrají ani jeden z jezdců nějakou hlavní roli, ačkoliv mají podporu továrny Kawasaki: Federico Sandi je z 19 stabilních pilotů 17. (12 bodů), Alexander Lundh 18. (7).

Nyní se jako první ozval Federico Sandi: "Obě jízdy v Monze ukázaly, že pokud se pracuje na motocyklu, jsme schopni zajíždět i dobré výsledky", kritizuje italský jezdec pracovní náplň mechaniků a celého týmu. Jelikož se v Doningtonu nejedou závody šampionátu Superstock-1000-Cup, tak se může celý tým koncentrovat na MS-Superbike: "Trať je rychlá a hodně technická. Musíme se pokusit najít už v tréninku dobré nastavení pro mou Kawasaki", říká italský jezdec Sandi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist