Pedercini Kawasaki do Moskvy se 3 jezdci

Jediným konstantním pilotem satelitního superbikového týmu Pedercini Kawasaki je rychlý Španěl David Salom. Jeho týmoví kolegové se pak střídají jako na běžícím pásu a nyní v Moskvě to budou další dva úplně noví jezdci.

Italský satelitní tým Pedercini Kawasaki vyměnil do Silverstone mladého Argentince Leandra Mercada (20) za Australana Davida Johnsona (30), který si ale hned v 1. britské superbikové jízdě zlomil klíční kost. Nyní do Moskvy se rozšířil tento tradiční tým dokonce na tři piloty, když kromě stabilního Španěla Davida Saloma pojedou ještě 26-letý Švéd Alex Lundh (ex-Moto2 za MZ a SSP za PTR Bogdanka) a 22-letý Jihoafričan David McFadden, který už za tento tým jel velmi dobře velké stocky v Misanu, Aragonu a v Brně.

Sezonu 2012 začal tým s Davidem Salomem a Bryanem Staringem, to bylo duo na Phillip Islandu. V Imole se už objevil po boku Saloma Argentinec Leandro Mercado a vydržel tam až do Brna. Pro Silverstone byl ale degradován do stocků a nahrazen Davidem Johnsonem.
Nyní tedy dostávají šanci Jihoafričan David McFadden a Švéd Alexander Lundh, v podstatě se dá říci, že kdo zaplatí okolo 150 000 Euro za sezonu, tak jede.

Švéd Lundh začal sezonu v Moto2 jako "tovární" jezdec MZ. Před několika týdny se ale s MZ-Racing rozešel a vzal s sebou pryč i sponzory. V šampionátu supersportů ale Lundh nechtěl dlouho zůstat, neboť jeho promotérství považuje za hodně špatné. Ještě než nastoupí švédský jezdec do prvního volného tréninku v Rusku, tak se bude u Pederciniho diskutovat, zda pojede Lundh až do konce letošní sezony (ještě chybí 4 závody, co znamená 8 jízd) a hlavně za kolik! Jeho sponzoři Cresto a Guide budou mít hlavní slovo.
Jihoafričan McFadden přesvědčil všechny o svém nesporném jezdeckém umění, když dvakrát skončil v kubatuře velkých stocků v Top-10 (8. v Aragonu, 5. v Brně): "Mám velké štěstí, že jsem dostal tuto šanci. Pro tým a pro mé sponzory odvedu opravdu vše, abych je svým výkonem uspokojil".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist