Pedercini jedná i s Peškem

Talmacsi, Pešek, Pitt nebo dokonce Roccoli? Týmový šéf Lucio Pedercini chce jet v roce 2011 definitivně se dvěma jezdci mistrovství světa superbiků, ale doposud je jasný pouze Roberto Rolfo! A o druhém místě jedná dokonce se čtyřmi piloty, mezi kterými je i český pilot Lukáš Pešek.

Superbikový tým Pedercini Kawasaki ještě stále není kompletní. Týmový šéf Lucio Pedercini chce konečně v roce 2011 uskutečnit skok z konce superbikového pole směrem dopředu a k tomu mu má pomoci angažování skutečně výborného jezdce, který je letošní vítěz Grand Prix kubatury Moto2 v Sepangu, Ital Roberto Rolfo. Zároveň je skoro jisté, že tento satelitní tým pojede se dvěma jezdci, neboť bude velmi úzce spolupracovat s továrním týmem Kawasaki Paul Bird a proto chce angažovat ještě jednoho kvalitního pilota. 

"Dostaneme sice plnou podporu od Kawasaki, půjdeme ale svou vlastní cestou, která se bude trochu lišit, neboť třeba tovární motocykly ZX-10R budou používat pérování Showa, zatímco my budeme pracovat s Öhlinsem. Druhá změna je, že tovární tým bude používat elektroniku Magneti Marelli, my ale budeme ještě teď v zimě testovat Microtec-System, který pochází z dosavadního modelu ZX-10R. Bude to vlastně premiéra, neboť použijeme sice Microtec-Hardware, ale Software a kontrolní systém bude náš vlastní", vysvětluje rozdíly mezi továrním týmem Kawasaki a svým vlastním Lucio Pedercini a pokračuje: "Motory budou připravovány doma u náš v dílně a sice mým otcem Donaldem. Budou to ovšem pouze malé zásahy, standartní motor je už sám o sobě hodně silný, má skoro 190 HP. Výhodou je, že budeme mít možnost používat data továrního týmu, neboť jsme svým způsobem oficiální tým Kawasaki".

Jelikož je doposud jediným fixně angažovaným jezdcem jen zmiňovaný Roberto Rolfo, tak Pedercini otevřeně říká pro Motosprint.it: "Doposud jsme se nerozhodli o druhém jezdci a bude to hodně těžká volba. Jednáme jak se dvěma ex-piloty Grand Prix z Moto2, Gáborem Talmacsim a Lukášem Peškem, tak i s Andrewem Pittem a v úvahu připadá i italská alternativa, tedy Massimo Roccoli."

Kromě toho vyšle tým Pedercini Kawasaki hned tři jezdce do seriálu Superstock 1000 FIM:  "Kawasaki chce tento světový pohár vyhrát. Proto ho obsadíme hned třemi piloty, kterými jsou: Marco Bussolotti, Leandro Mercardo a na doporučení Troye Baylisse i nového australského šampióna Briana Staringa, neboť ten je dle superbikového šampióna velmi talentovaný". 

"Ano, je to pravda! Tým Kawasaki Pedercini Lukáše skutečně oslovil. Ale Lukáš má stále ještě šanci na místo v Moto2 a na to také čeká", řekl našemu webu zdroj z blízkého okolí českého jezdce.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist