Pátý podnik MS Superbiků - Imola

Kapitoly článku

STK1000 - Preview

Nový útok na vítězství ve světovém poháru zahájil Lorenzo Savadori (Nuova M2 Racing Aprilia) druhým místem v Aragonii a své odhodlání potvrdil vítězstvím v Assenu. Ital pokračuje ve vysokém tempu a rozhodně tím chce zapomenout na poslední závod loňské sezony, kdy v posledním kole posledního závodu zahodil téměř jistý titul. To bude pro Savadoriho černá můra až do okamžiku, kdy skutečně šampionát vyhraje. Samozřejmě to nebude mít snadné, protože startovní listina je letos neobyčejně nabitá.

Dvanáct bodů ztrácí na první místo v šampionátu bývalý jezdec supersportů Raffaele De Rosa (Althea Racing Team Ducati). Další Ital, který je velmi konkurenceschopný a pro něhož je Imola domácím závodem, což vytváří nejen určitý tlak ze strany fanoušků, ale především velkou motivaci zajet co nejlépe, zajet co nejvýš.
S osmnácti body ztráty je průběžně třetí český závodník Ondřej Ježek (Triple-M by Barni), loňský vítěz závodu STK1000 v Imole. Šestadvacetiletý závodník má k dispozici konkurenceschopnou techniku Ducati Panigale a především talent, který je třeba prodat. S novým motocyklem postupně získává na jistotě a jeho výsledky mají vzestupnou tendenci, což je jen dobře. Páté místo v Aragonii, třetí v Assenu a v Imole? Tak na to si budeme muset do neděle počkat.

Situace za českým závodníkem je v průběžném hodnocení hodně vyrovnaná. Čtvrtý v pořadí jezdec Yamahy Kev Coghlan (MRS Yamaha) ztrácí jen jeden bod, dva body pozadu je pátý Roberto Tamburini (Team MotoxRacing) vítěz prvního závodu sezony a smolař s velkým štěstím v tom druhém, když v Assenu spadl na cílové rovince z motorky a nikdo z jeho soupeřů jej netrefil.

Světový pohár Superstock 1000 (2/8):

1 - L. SAVADORI - APRILIA - 45 bodů
2 - R. DE ROSA - DUCATI - 33
3 - O. JEŽEK - DUCATI - 27
4 - K. COGHLAN - YAMAHA - 26
5 - R. TAMBURINI - BMW - 25
6 - B. STARING - KAWASAKI - 18
7 - F. MARINO - YAMAHA - 18
8 - J. GUARNONI - YAMAHA - 14
9 - F. MASSEI - DUCATI - 13
10 - K. CALIA - APRILIA - 11
11 - C. BERGMAN - YAMAHA - 10
12 - R. LANUSSE - KAWASAKI - 8
13 - M. MOSER - DUCATI - 6
14 - S. SUCHET - KAWASAKI - 6
15 - T. COVEÑA - DUCATI - 6
16 - W. TESSELS - SUZUKI - 5
17 - S. BARRIER - YAMAHA - 5
18 - M. MAGNONI - YAMAHA - 2
19 - R. PAGAUD - KAWASAKI - 1
20 - L. SALVADORI - DUCATI - 1
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist