Pátý podnik MS Superbike – Imola

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Po úvodních čtyřech závodech sezony je vedoucím jezdcem šampionátu Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), což je možná překvapení, ale pro Švýcara rozhodně pozitivní. Krummenacher v každém závodu bodoval a z toho byl jednou první a jednou druhý. Dnes má na kontě jednasedmdesát bodů a náskok na druhého v pořadí představuje rovných deset bodů.

Druhým jezdcem v pořadí je Krummenacherův týmový kolega Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Turek nedokončil závod v Austrálii, kde ho ze hry o body vyřadila pneumatika, ale v dalších třech kláních už stabilně boduje pozice na stupních vítězů. Velmi dobře zvládl chaotický mokro/suchý závod v Assenu a je velmi blízko vedení v šampionátu.

Výborně zajel v Assenu Kyle Smith (CIA Landlord Insurance Honda), který dokonale využil nepříznivých povětrnostních podmínek a restartovaný závod vyhrál. Pětadvacet bodů a potíže soupeřů mu umožnilo se posunout na průběžnou třetí příčku. Na druhého ztrácí dvacet, na vedení v soutěži rovných třicet bodů. Pro Brita velmi pozitivní úvodní část roku.

Ve čtyřech závodech jen dvakrát bodoval Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), před sezonou velký favorit v boji o titul. Francouz je talentovaný závodník, ale pokud chce usilovat o celkové vítězství, bude muset zabrat. Loni Cluzel málem porazil Sofuogla, zastavila ho až nehoda a zranění. Letos by rád tuto nedokončenou práci dotáhl až do úspěšného konce, nicméně se mu nedaří tak, jak by potřeboval.

V Assenu zabodoval na mokré trati Gino Rea (GRT Racing Team), jemuž se s dvaceti body na kontě podařilo dostat na pátou pozici. Než odjeli závod v Holandsku měl britský závodník jen šestnáct bodů, teď je pro Brita situace pozitivnější, třebaže velmi vyrovnaná, protože jezdci za ním jsou vzdáleni jen na rozdíl pár bodů.

Mezi těmito závodníky je také jediný český zástupce Ondřej Ježek (Team GoEleven). Ten měl v Assenu hodně náročný víkend, ale nakonec si odvezl sedm bodů. Celkem jich má dvacet tři, což stačí na jedenáctou pozici. Na první desítku Ježek ztrácí jeden bod, na pátého Gina Rea je to bodů třináct. Okruh v Imole zná český závodník velmi dobře, už tam také jeho zásluhou zněla hymna České republiky, takže skvělé místo pro třeba dosud nejlepší výsledek sezony.

MS Supersport – stav po Assenu:

1 - R. KRUMMENACHER - KAWASAKI - 71 bodů
2 - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 61
3 - K. SMITH - HONDA - 41
4 - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 38
5 - G. REA - MV AGUSTA - 36
6 - F. CARICASULO - HONDA - 34
7 - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 31
8 - P. JACOBSEN - HONDA - 27
9 - C. GAMARINO - KAWASAKI - 25
10 - N. TEROL - MV AGUSTA - 24
11 - O. JEŽEK - KAWASAKI - 23
12 - Z. KHAIRUDDIN - KAWASAKI - 20
13 - A. BASSANI - KAWASAKI - 18
14 - A. WEST - YAMAHA - 16
15 - I. MIKHALCHIK - KAWASAKI - 13
16 - A. ZACCONE - KAWASAKI - 11
17 - K. WAHR - HONDA - 11
18 - A. BADOVINI - HONDA - 9
19 - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 8
20 - R. ROLFO - MV AGUSTA - 7
21 - A. WAGNER - MV AGUSTA - 7
22 - G. SCOTT - HONDA - 7
23 - L. STAPLEFORD - TRIUMPH - 6
24 - K. RYDE - YAMAHA - 6
25 - D. KRAISART - YAMAHA - 5
26 - A. PHILLIS - HONDA - 2
27 - C. TANGRE - SUZUKI - 1
28 - N. CALERO - KAWASAKI - 1
29 - M. LEVY - YAMAHA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist