Patrik vybojoval vítězství!

Celý tým s napětím sledoval závod třídy Superstock 600. Už v polední rozhodující kvalifikaci potvrdil Patrik Vostárek, že dokáže beze zbytku zúročit zkušenosti ze závodu IDM, který tady před dvěma týdny absolvoval.

Na jeho čas nikdo ze soupeřů nestačil a Patrik se tak postavil na pole position. S bojovnou náladou odstartoval i do závodu a ihned se ujal vedení. O to se pak po celý závod přetahoval s Francouzem Lorisem Bazem. V cíli byl ale první náš jezdec a mohl se tak poprvé v kariéře a jako první český jezdec postavit na nejvyšší stupínek jedné ze stockových kategorií. Celý tým KL Intermoto mu srdečně blahopřeje!
Patrik Vostárek: „Oproti IDM jsme použili úplně nové nastavení, hlavně co se týče pérování. Před startem jsem měl velké obavy z povrchu tratě, protože po předchozím dešti zbyla na asfaltu mokrá místa. Odstartoval jsem tak, jak jsem si naplánoval. Nepodařil se mi ale trhák a tak jsem Bazovi dal několikrát jasně najevo, že kůži neprodám lacino. V posledním kole jsem si pohlídal na vedoucí pozici závěrečnou šikanu a pak už jsem se až do cíle předjet nenechal. Chci moc poděkovat celému týmu a hlavně mému tátovi. Zatím mi ještě úplně nedošlo, co se vlastně dnes všechno stalo.“


Do závodu ze druhé řady
Matt Lagrive odstartuje do zítřejšího závodu ze šesté startovní pozice. Po pádu v ranním volném tréninku se vyznamenali mechanici, kteří jeho Hondu dali opět dohromady. Jezdec naštěstí vyvázl bez zranění. Podařilo se také zapracovat na nastavení podvozku a zvýšil se i výkon motoru, což se projevilo na vysokém top-speedu. Matt všem za výbornou práci děkoval. Zvolil také pneumatiky pro zítřejší závod, vše si ale chce ještě potvrdit v ranním warm-upu. Willy se pomalu dostává do bývalé pohody. Jeho pozice na startu není sice oslnivá, časová ztráta na bodované pozice je však nepatrná. Podle Willyho slov má problémy v poslední šikaně, kde musí hodně zabírat nedoléčenou rukou, která nejde naplno sevřít. Celý tým je s výsledky kvalifikace spokojený a doufá i v úspěch v závodě.
V kvalifikaci Superstock 1000 skončil Michal Drobný na 32. místě. Bohužel nebylo možné vyzkoušet přichystané změny v nastavení motocyklu, protože druhá kvalifikace se jela celá za deště.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist