Osmý podnik MS Superbiků – Portimão

Kapitoly článku

Supersport – preview

Po osmi závodech sezony vede průběžné hodnocení třídy Supersport holandský závodník Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport Team). Kromě nepovedeného úvodního podniku v Austrálii, kde nezískal jediný bod, byl v ostatních sedmi případech pokaždé na stupních vítězů a to nejhůře druhý. Díky této bilanci si vytvořil náskok osmadvaceti bodů. V této části sezony zatím ještě nemá nic jisté, takže musí i nadále pokračovat v nastaveném tempu. Závodem v Portugalsku pro jezdce třídy Supersport končí první část sezony a následuje dlouhá přestávka, protože další závod pojedou až v září na okruhu v Jerezu. Nicméně to se netýká VD Marka, protože Holanďan absolvuje koncem července prestižní vytrvalostní závod 8Hodin Suzuka, kde bude také závodit Leon Haslam a Jonathan Rea.
Na druhé pozici je Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), jenž si v Misanu dojel pro druhé vítězství pro MV Agustu. V Misanu to byl jejich domácí podnik a navíc tam jeli poprvé bez podpory ruského Yakhnich Motorsport. Rusové se rozhodli kvůli financím odejít a MV Agusta převzala veškeré aktivity svých týmů v superbikovém seriálu. Cluzel si vede víc než dobře a po roce stráveném u superbikové Suzuki je nyní v pozici jezdce, který usiluje v každém závodě o pozice na stupních vítězů a hlavně, pokud má příležitost, snaží se každý závod vyhrát. Ztráta na vedení je nyní osmadvacet bodů, takže velkou část z nich bude chtít Cluzel vymazat už tuto neděli v Portimau.
Průběžně třetí je francouzský závodník Florian Marino (Kawasaki Intermoto Ponyexpres). Velká škoda nedokončeného závodu v Sepangu, protože tím přišel jezdec hradeckého týmu o druhou příčku, na kterou se posunul Jules Cluzel. Nyní Marino ztrácí na průběžně druhou pozici dvaadvacet bodů a bude muset jo zabojovat, aby je získal zpátky.

Správně motivován přijíždí do Portugalska také druhý jezdec Intermota Patrick Jacobsen, jemuž velmi dobře vyšel závod v Misanu, kde obsadil třetí místo a pro tým tak získal letos čtvrté umístění na stupních vítězů. Američan je průběžně sedmý, ale třeba na takové čtvrté místo Zanettiho ztrácí čtrnáct bodů. Rozhodně je o co bojovat. Třetí člen týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres, Holanďan Tony Coveňa, má na kontě sedm bodů a je průběžně dvaadvacátý.
Francouz Valentin Debise (Com Plus SMS Racing) je novou posilou druhého českého týmu v poli supersportů. V Misanu jel první závod, když nahradil odchozího Rogera Frasera, a skončil těsně za body. Cílem pro nadcházející víkend bude nějaké body vybojovat. Tým už na ně čeká poměrně dost dlouho a určitě by to všem zvedlo náladu.

Průběžné hodnocení MS Supersport:


1. - M. VD MARK - HONDA - 135 bodů
2. - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 107
3. - F. MARINO - KAWASAKI - 85
4. - L. ZANETTI - HONDA - 70
5. - K. COGHLAN - YAMAHA - 68
6. - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 67
7. - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 56
8. - R. ROLFO - KAWASAKI - 55
9. - R. DE ROSA - HONDA - 54
10. - R. TAMBURINI - KAWASAKI - 48
11. - R. WILAIROT - HONDA - 30
12. - M. BUSSOLOTTI - HONDA - 27
13. - K. WAHR - YAMAHA - 26
14. - R. RUSSO - HONDA - 25
15. - J. KENNEDY - HONDA - 23
16. - C. GAMARINO - KAWASAKI - 22
17. - F. MENGHI - YAMAHA - 19
18. - A. NOCCO - KAWASAKI - 16
19. - V. LEONOV - MV AGUSTA - 15
20. - G. GOWLAND - TRIUMPH - 9
21. - Z. ZAIDI - HONDA - 7
22. - T. COVEÑA - KAWASAKI - 7
23. - D. SCHMITTER - YAMAHA - 3
24. - N. CALERO - HONDA - 3
25. - M. ROCCOLI - MV AGUSTA - 2
26. - F. ROGERS - HONDA - 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist