Opustil nás Craig Jones

Velice hořce se mi píší tyto řádky a nechce se mi tomu stále uvěřit. Po ošklivém pádu v nedělním závodě Světových Supersportů bojoval o život anglický jezdec Craig Jones. V pondělí, půl hodiny po půlnoci, však podlehl mnohočetným poraněním hlavy.

Třiadvacetilétý britský jezdec dal do domácího závodu v Brands Hatch vše. Předváděl parádní souboje na špičce startovního pole. Ve chvíli, kdy v zatáčce Clark ztratil kontrolu nad svým strojem, za ním jedoucí Andrew Pitt už neměl šanci zareagovat a zabránit střetu. Ani okamžitý letecký transport a maximální nasazení lékařů v londýnské Royal London Hospital nepomohlo zachránit Craigův život.
Závod supersportů byl nejprve přerušen pro déšt, díky kterému popadalo několik jezdců. Poté byl odstartován mokrý závod. V závěru šestnáctého kola došlo k nešťastné havárii Craiga Jonese a závod byl proto zastaven. Jelikož se výsledky započítaly po projetí sedmého kola druhé jízdy, patří celkové druhé místo britskému jezdci. Je posledním, které vybojoval…

Výsledky závodu:
1: J Rea, GBR, (Honda)
2: CRAIG JONES, GBR, (PARKALGAR HONDA) +0.209
3: A Pitt, AUS, (Honda) +0.664
4: B Parkes, AUS, (Yamaha) +2.816
5: J Brookes, AUS, (Honda) +6.789
6: B Veneman, NED, (Suzuki) +9.094

Světové pořadí šampionátu:
1: Pitt 149
2: Rea 117
3: Parkes 113
4: Brookes 112
5: CRAIG JONES (PARKALGAR HONDA) 100

Craig Jones, jeden z velkých talentů britské silnice, se stal roku 1996 Mistrem Británie Mini-Moto šampionátu, 1997 Mistrem Británie Senior Mini-Moto šampionátu a roku 2002 britským Junior Superstock šampionem. 2005 startoval v British Supersport Championship, poté vstoupil 2006 do světa WSBK na stroji Petronas. Roku 2007 skončil cekově pátý ve Světovém šampionátu Supersport a v letošní sezoně bojoval každým závodem o bednu-byl žhavým kandidátem na světový titul.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist