Ondřej Ježek zajel na patnácté místo, má první bod

Do prvního závodu sezony WorldSBK startoval český závodník Ondřej Ježek devatenáctý. Po dvaadvaceti kolech cílem projel patnáctý a do průběžného hodnocení si připsal první bod. Přesto není s výkonem spokojen a bude se snažit dál zlepšovat, aby dosáhl požadované úrovně.

S novou Yamahou Ondřej Ježek stále hledá společnou řeč, ale jeden bod za patnácté místo se určitě počítá a kdo ví, jak to dopadne v neděli, protože to se závod pojede s povinnou zastávkou v boxech. Na dráze Phillip Islandu došlo během víkendu k několika pádům, za nimiž stála exploze pneumatiky, takže to by měla vyřešit povinná zastávka.

„S čím zatím můžu být spokojen jsou starty. Se zbytkem vůbec. Sice jsme zapsali bod do klasifikace, nicméně skupina jezdců, kde bychom se chtěli pohybovat, byla daleko před námi. Chtěl jsem se držet alespoň Hernandeze, ale i ten byl nakonec nad mé síly, než mu explodovala zadní guma a upadl. Musíme vyřešit problém s řazením a nájezdem do zatáčky. To moji jízdu velmi ovlivňuje a nejsem schopen jet to, co bych chtěl,“ konstatoval Ondřej Ježek.

Zítřejší druhá jízda se z důvodu zmiňovaných problémů s pneumatikami pojede na jednu povinnou zastávku v boxech! Závod je vypsaný na 22 kol, přičemž každý jezdec může na jedné suché zadní pneumatice objet maximálně 12 kol. Toto pravidlo neplatí pro mokrý závod. Předpověď počasí hlásí na zítřek polojasno, takže se s největší pravděpodobnosti dočkáme velkého dramatu při přezouvání v boxech.

„Bude to dost zajímavé. Ještě nikdy jsem pit stop v závodě neabsolvoval. Bude to zítra tedy i závod mechaniků. Doufám, že to naši kluci zvládnou rychle a třeba nám tato zastávka pomůže. Docela se na to těším, bude to zejména sranda pro vás diváky,“ dodal závěrem Ježek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist