Ondra Ježek čtvrtý v Brně!

V pátém závodě letošního Mistrovství Evropy Superstock 600, který se o tomto víkendu konal na Masarykově okruhu v Brně, vybojoval Ondra Ježek vynikající čtvrté místo.

Na okruhu v Brně se o tomto víkendu konal pátý díl šampionátu Mistrovství Evropy Superstock 600, který je již druhým rokem součástí víkendu WSBK. Víkend na domácím okruhu skvěle rozjel Ondřej Ježek, který po páteční kvalifikaci figuroval na prvním místě. V sobotní části sice Ondra klesl na třetí pozici, nicméně start z první řady sliboval nadějný výsledek.
Samotný závod měl dramatický průběh. Již během druhého kola byla vyvěšená červená vlajka, a to poté, co v cílové zatáčce zůstal po havárii uprostřed závodní dráhy ležet švédský jezdec Alex Lundh. Po opakovaném startu se Ondra Ježek zapojil do souboje pětičlenné skupiny, která celý závod bojovala o třetí místo. Na čele si pro první a druhé místo jeli s náskokem před pronásledovateli Belgičan Simeon a Ital Canepa, ovšem souboj o třetí místo vrcholil v poslední dvojici zatáček. Nejprve chybovali Italové Constantini a Giugliano, kteří společně s Francouzem Barrierem havarovali.Toho využil náš Ondra Ježek, který se tak dostal na třetí místo. Bohužel při výjezdu z poslední zatáčky o toto umístění přišel, když ho dokázal předjet Ital Antonelli.
Jezdec týmu Gold Fren Team Erinac si tak dojel pro čtvrtou pozici, která je zcela jistě velkou odměnou celému týmu. Ondřej Ježek má na svém kontě nyní již 37 bodů, které ho řadí na skvělou šestou pozici celkového pořadí.
Ondra Ježek:
Mrzí mne, že byl závod zastaven, protože jsem jel po prvním startu na čtvrtém místě a útočil jsem na třetí. Druhý start se mi ovšem nepovedl tak jako ten první, po úvodním kole jsem jel na sedmé pozici. Celý závod jsem bojoval ve skupině o třetí místo. Do posledního kola jsem vjížděl šestý. Na výjezdu ze stadionu jsem měl velké problémy, když jsem vyjel mimo trať a sotva jsem to ustál. V tom okamžiku mě předjel Antonelli. Do předposlední zatáčky se mi ho podařilo předjet zpět. Tři jezdci, kteří jeli těsně před námi, spadli, a tak jsem se ocitl na třetí pozici. Bohužel výjezd z poslední zatáčky měl lepší Ital, který při předjížděcím manévru do mě tvrdě narazil a získal třetí místo. S víkendem jsem velmi spokojený, je to můj nejlepší výsledek v tomto šampionátu.
Výsledky závodu ME Superstock 600 – Brno
1.- X. Simeon (BEL-Suzuki) 10 kol
2.- N. Canepa (ITA-Ducati) +0,484
3.- A. Antonelli (ITA-Honda) +8,605
4.- O. Ježek (CZE-Kawasaki) +8,872
5.- A. Chmielewski (POL-Yamaha) +11,154

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist