Ohlasy z Phillip Islandu (2)

Pokračování jezdeckých ohlasů na superbikový závod na australském Phillip Islandu.

Lorenzo Lanzi (1. závod – 6. místo / 2. závod – 7. místo)
V prvním závodě jsem měl problém se spojkou. Po prvním kole jsem jel až dvanáctý. Nevzdal jsem se a pokusil se bojovat o pozice. Když jsem se dostal za Hagu a Biaggiho, měl jsem již totálně zničenou zadní pneumatiku. Před závodem jsem zvolil měkčí směs a tak jsem se pouze pokusil zachránit svou pozici. Ani do druhého závodu jsem si nevybral dobrou pneumatiku. Znovu jsem zvolil měkkou směs. Mohl jsem závodit s chlapci vpředu, ale pneumatika se rychle opotřebovala a nakonec jsem skončil sedmý po souboji s Fabriziem na cílové pásce.
James Toseland (2 / 1)
Ve druhém závodě jsem se pokusil uchovat dobrou pneumatiku a také se mi dařilo držet Baylisse zamnou. Věděl jsem, že to bude těžké, ale jen jsem se soustředil na jízdu a nakonec dokázal zvítězit. Je pro mě čest být nejlepší v takovémto šampionátu a slyšet na své jméno chválu od Baylisse je pro mě velmi příjemné. Je vynikající přijet do Donningtonu jako vedoucí jezdec šampionátu. Cítím, že se mi jezdí stále lépe a lépe, nemohu se dočkat závodu před domácím publikem. V prvním závodě jsem čekal na to, až bude mít Troy problémy s přilnavostí, ale to se nestalo.
Roberto Rolfo (11 / 10)
Měl jsem obtížný první závod. Největší problém bylo to, že jsem ve druhé zatáčce příliš vyjel ze stopy. Dalo to dalším jezdcům velkou šanci k mému předjetí. Bylo pro mě pak obtížné získávat zpět ztracené pozice. Měl jsem trochu problémy s předkem motorky, trochu mi to ztížilo závod. Pro druhý závod jsme udělali nějaké změny a hned to bylo lepší. Udržel jsem si svou pozici a dokázal předjet tři jezdce. Prvních pět kol to bylo dobré, pak ovšem přišel problém s přilnavostí zadního kola. Motorka šla jen velmi těžko ovládat. Získal jsem několik bodů a dostal se na desáté místo. Doufám tedy ve větší štěstí v Donningtonu.
Steve Martin (10 / 0)
Do prvního závodu jsem dobře odstartoval a dokázal předjet několik chlapců. Chystal jsem se předjet Nieta, ale byl jsem v jedné zatáčce trochu delší. Při tom mě předjel Neukirchner. Takže namísto osmého místa jsem byl zase desátý. Do druhého závodu jsem také dobře odstartoval, ovšem spálil jsem při tom spojku. Věřím, že v Evropě se mi bude dařit ještě lépe.
Michel Fabrizio (0 / 8)
V prvním závodě ztratily obě pneumatiky přilnavost a tak jsem se rozhodl zajet do boxů. Pro druhý závod jsem se vrátil k pátečnímu nastavení a motorka byla hned dobrá, konkurenceschopná k boji o první desítku. Závod se mi líbil.
Fonsi Nieto (9 / 14)
Bohužel se mi po deseti kolech hodně opotřebovaly pneumatiky a jízda se stala hodně nebezpečnou. Pokusil jsem se tedy pouze dokončit závod a získat co nejvíce bodů. Možná jsem mohl nasadit tvrdší gumy, ale hodně by to změnilo můj jezdecký rytmus. Nyní musím zapomenout na tento víkend a hledět již do Donningtonu.
Regis Laconi (0 / 0)
V prvním závodě jsem skončil po deseti kolech kvůli poškozené pneumatice. První den tréninků jsem zkoušel simulaci na 17 kol a vše vypadalo normálně. Zastavil jsem, protože nemělo cenu riskovat pád a větší poškození motocyklu. V pauze mezi závody jsme pozměnili nastavení s úmyslem, že to bude lépe fungovat. Bohužel jsem měl další problémy a ze závodu jsem byl stažen. Je to špatné, hůře to nemohlo dopadnout.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist