Ohlasy po nedělních závodech SBK v Assenu

Álvaro Bautista zůstává i po závodech v Nizozemsku neporažený. V Assenu si dojel pro další dvě vítězství, kterými tak rozšířil svou letošní úspěšnou sérii. Zároveň se stal prvním jezdcem superbikového šampionátu, který dokázal vyhrát úvodních jedenáct závodů. Na pódiu Španěla doplnili Jonathan Rea s Michaelem Van der Markem.

WorldSBK, Assen – 1. + 2. závod SBK

1./1. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati SBK Team) – MS 1. místo … 236 bodů

„Jsem šťastný, že jsem dokázal dvakrát vyhrát na okruhu, který pro nás není úplně příznivý a na kterém Kawasaki v minulosti vyhrávala. Víkend jsem neodstartoval dobře, ale v každém případě se nám povedlo být konzistentní a konkurenceschopní. Dneska se nám podařilo odjet oba jednadvacetikolové závody a musím říct, že mě stály mou veškerou energii. Díky mé fyzičce jsem je ale zvládl. V prvním závodě jsme se potýkali s chladnými podmínkami. Pokusil jsem se dobře odstartovat a od začátku nasadit tempo. Podařilo se mi ostatním poodjet a závod vyhrát. Abych byl upřímný, ve druhém závodě jsem nečekal, že se přede mě Rea ve čtvrté zatáčce dostane. Vyjížděl ze třetí řady, ale jeho start byl neuvěřitelný. V prvních kolech jsem se ho snažil studovat. Viděl jsem, že má docela pomalé tempo, tak jsem se ho rozhodl předjet. Vždycky do toho dávám v závodě všechno a teď se nám dokonce podařilo vylepšit traťový rekord, takže můžu říct, že šlo o další nádherný víkend."

2./3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) – MS 2. místo … 183 bodů (-39)

„V soubojích jsem se cítil dobře, tým mi připravil dobrou motorku, na které jsem si dokázal udržet i menší náskok. Dnešek jsem si užil, připomněl mi staré superbikové časy, kdy se v jednom dnu jely dva závody. Rozdíl byl pouze v tom, že jsme neměli tolik času na oběd a na přípravu do druhého závodu. To ale není nic mimořádného. Cítil jsem, že máme obrovský potenciál. Na motorce jsem se cítil pohodlně, byli jsme v několika sektorech velmi rychlí, v jiných ale v porovnání s Álvarem naopak slabší. I přes velmi chladné podmínky byl grip opravdu, opravdu dobrý, na konci závodu už však byly pneumatiky přece jen trochu opotřebované a přilnavost už nebyla tak vysoká. V té chvíli už to bylo jen o fyzičce. Když od toho ale ohlédnu, jsem výdrží pneumatik velmi potěšen, dovolily mi jet až do poloviny druhého závodu konzistentně. Jsem docela spokojený.“

3./2. Michael Van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team – MS 4. místo ... 115 bodů (- 121)

„Dneska to bylo jako za starých časů Superbiků, v jeden den jsme odjeli dva závody. Ráno jsme nasadili tvrdou pneumatiku, trať byla totiž docela studená. Znesnadnilo nám to trochu jízdu, především pak kvůli zadní pneumatice nebyl můj pocit na motorce úplně ideální. Věděli jsme ale, že se to stane, a rozhodně to posléze nebyla špatná volba. V druhém závodě teplota stoupla, takže jsme nasadili měkkou pneumatiku. Tempo na startu nebylo tak vysoké, jak jsme očekávali. Měl jsem Johnnyho nadohled, jezdci, se kterými jsem bojoval, mi ale nedovolili se k němu přiblížit. Snažil jsem se zůstat klidný a jakmile jsem se mých rivalů zbavil, pokusil jsem se snížit náskok Johnnnyho. To se mi povedlo a když jsem dostal příležitost předjet jej venkem, udělal jsem to. Poté jsme předvedli pár dobrých soubojů, tuším, že jsme se dokonce v zadní části okruhu dotkli, oba jsme v té chvíli ale bojovali s gripem. Tým během celého víkendu odváděl dobrou práci, za kterou bych mu rád poděkoval. Velké díky pak patří také nizozemským fanouškům, kteří mě tady i v tak chladných podmínkách podporovali. Jsem šťastný, že jsem jim to dnes mohl splatit v podobě dvou pódií."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist