O Königa byl z řad týmů WSBK zájem, Čech ale dostal ultimátum

Stále není jasno o dalším směřování Olivera Königa v kariéře motocyklového závodníka. Český jezdec je sice na startovní listě letošního ročníku mistrovství světa superbiků, ale zásadní slovo na pokračování má jeho manažer Miloš Čihák. Právě on vyjednává podmínky ve španělském týmu Orelac Racing, za který König minulou sezonu jezdil. A právě on musí smlouvu podepsat. „V současné době už vše finalizujeme, ale já se zatím zdráhám tento krok učinit. Oliver mi totiž zapomněl říci, že v minulém roce nechodil na vysokou školu. Dal jsem mu ultimátum – buď to napraví, nebo v tomto roce prostě nepojede,“ vysvětlil Miloš Čihák, CEO Movisio Racing.

Minulý rok byl pro Olivera Königa náročný a premiérový. Poprvé závodil mezi světovou elitou v nejvyšší třídě superbiků. Jako nováček vybojoval celkem tři body a povedlo se mu dokončit všechny hlavní závody. A po poslední akci v Austrálii prohlásil, že by rád v superbicích zůstal. „O Olivera byl zájem také z řad jiných týmů. Je pro mě až neuvěřitelné, že během toho náročného roku nedělal chyby na litrové motorce. A když jezdec nepadá, tak určitě má potenciál zrychlovat, což si uvědomují také manažeři z jiných stájí,“ prohlásil na adresu pražského jezdce Miloš Čihák.

Momentálně se finálně dolaďují podmínky s týmem Orelac Racing, jehož barvy v minulé sezoně König v superbicích hájil. Vše je na spadnutí a uzavření, jenže… „Oliver mě velmi naštval, protože mi zamlčel, že od června nechodil na vysokou školu. Přitom jednoznačně jsme se domluvili, že v tomto nemůže polevit a studium je pro jeho budoucnost a uplatnění rovněž velmi důležité. Když jsem se to dozvěděl, vyčetl jsem mu takovým způsobem, že to mělo parametry jak z hororu od Alfreda Hitchcocka,“ vysvětloval zkušený manažer Miloš Čihák.

Proto König dostal od Čiháka jednoznačné ultimátum – buď si zařídí co nejdříve studium na vysoké škole nebo v letošním roce pod jeho podporou nepojede. „To je má hlavní podmínka, přes kterou nejede vlak natož litrová motorka. Co mám zprávy, tak Oliver v tom aktivitu vyvíjí a o jeho budoucnosti by mělo být jasno v příštím týdnu,“ doplnil Čihák z týmu Movisia Racing, který podporuje talentované závodníky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist