Nový vstupenkový systém na Masarykově okruhu

Automotodrom Brno přechází v roce 2012 na nový vstupenkový systém, který zvýší komfort pro návštěvníky při nákupu vstupenky i při vstupu do areálu. Poprvé bude využit při Mistrovství světa Superbike od 20. do 22. července.

Základním principem systému je konec distribuce „fyzických vstupenek“. Vstupenky prodávané přes internet jsou ve formě e-ticketu, který si kupující vytiskne a na základě sejmutí čárového kódu u brány Masarykova okruhu bude vpuštěn do areálu. „Nový systém by měl zrychlit odbavení na bránách a už nyní máme pozitivní ohlasy na to, že kupující nemusí čekat, až mu vstupenka přijde poštou, ale stáhne si ji pohodlně doma z internetu. Pokud chce dát vstupenku jako dárek, může si navíc stáhnout i dárkový certifikát,“ říká výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.
Ti, kteří nevyužívají internet, mohou vstupenky fyzicky koupit na prodejních místech Ticketstream, Eventim nebo přímo na Masarykově okruhu. „I tady ale dostanou vstupenku, která nemá žádné ochranné prvky, jak tomu bylo v předchozích letech, pouze unikátní čárový kód,“ zdůraznila Ulmanová.
Automotodrom Brno v souvislosti s přechodem na nový systém varuje před nákupem vstupenek od předprodejců (inzeráty apod.). „Vzhledem ke způsobu prodeje nejsme schopni garantovat, že vstupenku se stejným kódem takový prodejce nevytiskne a neprodá více lidem. Na to, že vstupenka existuje ve více kopiích, se přijde až při kontrole u brány. Pokud bude existovat více kopií stejné vstupenky, do areálu se dostane pouze ten, který s ní přijde nejdřív. Čtečky na všech branách jsou on-line propojené, není tedy možné na víc kopií stejné vstupenky projít do areálu na různých místech. Proto tedy důrazně doporučujeme nakupovat vstupenky jen přes důvěryhodné prodejce,“ varovala Ulmanová.
Automotodrom Brno ke změně vstupenkového systému přistoupil kvůli zvýšení komfortu návštěvníků i kvůli snazší administraci a snížení nákladů. „Při tom obrovském počtu vstupenek, které se zejména na Grand Prix České republiky prodají, bylo velmi obtížné odhadovat počty a udržovat sklady. Vstupenky jsme si museli nechat tisknout ve Státní tiskárně cenin, což bylo nákladné. Změna vstupenkového systému je jedním z důvodů, proč jsme si mohli dovolit nabídnout vstupenky jen s minimálním zdražením odpovídajícím zvýšení DPH. Vstupenky na Superbike jsme dokonce nezdražili vůbec,“ upozornila Ulmanová.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist