Nový král Superpole Tom Sykes

Pětkrát se letos bojovalo o Pole position a čtyřikrát ho vybojoval tovární jezdec Kawasaki Brit Tom Sykes.

Mužem letošní superbikové sezóny je určitě Brit Tom Sykes. Z devíti doposud absolvovaných jízd totiž jen třikrát neskončil na stupních vítězů a v Monze dokonce dokázal závod vyhrát, i když za něj dostal pouze 50% bodový příděl. Kromě toho se z něho stal i specialista na Superpole, čtyřikrát z pěti možností odstartoval do závodu z Pole position. A rozhodně by chtěl tuto skvělou sérii udržet i při dvou zámořských jízdách v USA.

            

"Miller pro mně nebyl v minulosti tím nejlepším závodním místem, ale celkově vzato, to ani nebylo zas tak špatné. Doufám, že budeme konkurenceschopní, ostatně během doposavadní sezóny jsme byli všude hodně konstantní. Nyní jsme pouhých pět bodů od vedení v šampionátu, což je samozřejmě hodně motivující. Musíme prostě pokračovat v našich dobrých doposavadních výkonech. Ten tlak na mě ale přichází ode mě samotného",
říká Sykes, který samozřejmě určitý tlak pociťuje a chtěl by na Milleru dojet dvakrát v Top 5.


Také jeho nový týmový kolega Loris Baz chce navázat na svou skvělou premiéru v Doningtonu, kde se zaskvěl 8. místem ve druhé jízdě. Jak naši čtenáři jistě vědí, mladý Francouz nahradil v továrním týmu na testech v Imole těžce zraněného Španěla Joana Lascorze.

    

19-letý francouzský jezdec pojede na okruhu nedaleko Salt Lake City vůbec poprvé. A po osmém místě v Doningtonu si chce Loris Baz na své konto připsat další body: "Musím se ještě více naučit poznat nový motocykl, krůček po krůčku. Možná budeme muset začít s novým nastavením, neboť jsem celkem velký", říká 193 cm vysoký a 79 kg vážící Loris Baz.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist