Nový formát víkendu WorldSBK 2019

Pro nadcházející sezonu mistrovství světa superbikových motocyklů nezůstal v harmonogramu víkendu snad kámen na kameni. Promotér se snaží závodní víkendy zatraktivnit, tak uvidíme jak se mu to povedlo. Součástí víkendů World SBK 2019 budou závody FIM Superbike, FIM Supersport a FIM Supersport300. Od soboty do neděle je to celkem šest závodů.

Série WorldSBK se vrací ze čtyř na tři volné tréninky. Dva z nich odjedou v pátek, třetí bude na programu v sobotu. WorldSSP má v pátek také dva volné tréninky, třetí v sobotu. U WorldSSP300 jsou na tom stejně, ale vzhledem k vysokému počtu startujících jsou tyto tréninky rozděleny na skupiny A a B.

Sobota představuje spoustu změn. Jednak je to návrat k jednotnému Superpole v případě WorldSBK, WorldSSP a WorldSSP300, jenž je až do kvalifikační bitvy stále v režimu skupin A a B. Ve 14.00 hodin startuje první závod WorldSBK (klasické bodování) a pozice na startu jsou dle výsledku Superpole. V závěru dne je závod poslední šance WorldSSP300, kde prvních šest v cíli bude závodit v nedělním hlavním klání.

V neděli vše zahájí zahřívací tréninky WorldSBK, WorldSSP a WorldSSP300. Poté následuje sprintový závod WorldSBK na 10 kol, jenž je nyní pod názvem Tissot Superpole Race (bodování 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Pozice na startu jsou na základě výsledku sobotního Superpole.

Druhý závod WorldSBK je stejně jako ten první na klasickou vzdálenost pro daný podnik a stejně tak je tam klasické bodování. Pořadí na startu je prvních devět pozic v cíli sprintu Tissot Superpole Race a od desátého výš na základě sobotního Superpole. Svůj závod mají jezdci WorldSSP a závodní víkend uzavře klání World Supersport300.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
puod přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist