Nová Honda Fireblade

V Imole byla dnes prezentována nová Honda CBR1000RR Fireblade. Nový superbikový motocykl má být zároveň motocyklem vítězným.

V roce 1992 byla vyrobena první Honda Fireblade, CBR900RR. O 20 let později chtějí Japonci opět nasadit laťku hodně vysoko. Komponenty od Showy pomohly Carlosovi Checovi v roce 2009 k vítězství na závodě 8 hodin v Suzuce, a ty budou poprvé uplatněny i na sériovém modelu.

Nové elektronické vstřikování má zvýšit výkon, nová kapotáž má zase zlepšit aerodynamiku a zvětšit komfort při topspeedu.

Poprvé budou jezdci moci odečítat časy na jednotlivá kola přímo z "budíku": "Naším cílem je nabídnout jezdcům kompletní kontrolu nad motocyklem", řekl jeden z manažérů Hondy.
"Nová Honda Fireblade vypadá prostě úžasně", řekl Jonathan Rea, který měl tu čest odkrýt motocykl v Imole: "Nejsou to ale jen kosmetické změny na novém modelu, nýbrž je zde použita nová skvělá technologie. Těším se na poslední tři závody letošního superbikového šampionátu, ale nemohu se už dočkat testů s novým  motocyklem na příští rok".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist