Noriyuki Haga testoval v Mugellu

Minulou sobotu testoval na dráze toskánského okruhu japonský závodník Noriyuki Haga. Ten absolvoval s týmem Grillini Dentalmatic jednodenní test v rámci přípravy na sedmé kolo superbikového šampionátu v Imole, kde pojede koncem června s motocyklem BMW na divokou kartu.

Japonec Noriyuki Haga (2.3.1975) je ve světě mistrovství produkčních motocyklů velkým pojem. V kategorii Superbike vyhrál celkem třiačtyřicet závodů, získal sto šestnáct umístění na stupních vítězů a třikrát ukončil sezonu na druhém místě. Nikdy ale nezískal titul. V roce 2011 jel poslední sezonu WSBK v sedle Aprilie.

Na toskánském okruhu nebyl v sobotu Haga sám. Musel jezdit sice za poměrně silném provozu, ale za velmi dobrých povětrnostních podmínek, takže dokázal zvládnout celkem sedmdesát kol. Po testu vypadal Japonec spokojeně, když neskrýval nadšení z výkonu svého nového motocyklu a už se těší do Imoly, kde bude závodit v neděli 30.června.
„Především bych rád poděkoval Feel Racing a týmu Grillini Dentalmatic za příležitost jet BMW S1000RR,“ uvedl Noriyuki Haga. „Test v Mugellu dopadl opravdu dobře, protože se nám podařilo najít základní nastavení motocyklu pro Imolu. Od loňského října jsem nezávodil, ale doufám, že budu dostatečně rychlý. Udělám proto, co bude v mých silách. Chtěl bych získat dobrý výsledek pro tým i pro fanoušky.“

Závod v Imole je pro Hagu jedinečnou příležitostí získat potřebnou jistotu v sedle motocyklu před prestižním osmihodinovým vytrvalostním podnikem v japonské Suzuce, který je letos na programu 28. července. Tam totiž pojede Haga v týmu Kagayama Suzuki s Kevinem Schwantzem a Yukio Kagayamou.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist