Norino Brignola pojede za tým Grillini Progea v Aragonu

Po Marku Aitchisonovi, Jake Holdenovi a Federicu Sandimu pojede v týmu Grillini Progea s motocyklem BMW S1000RR španělský závod superbiků v Aragonu italský veterán Norino Brignola.

Pro 39-letého Itala Norino Brignolu to znamená návrat do superbikového šampionátu po dlouhých 5 rocích. Ve světovém šampionátu superbiků jezdil Brignola - i když hodně nepravidelně - v létech 2005 až 2007 s motocyklem Ducati (celkem má na svém kontě za tuto dobu 14 závodů), předtím se rovněž hodně sporadicky objevoval ve světových supersportech (1998-2002) a absolvoval celkem 16 závodů s motocykly Bimota a Yamaha.

V superbicích bodoval 1x, když skončil na Lausitzringu 2005 na 14. místě v tehdejší první jízdě. Mezi supersporty bodoval celkem 4x, v Monze 1999 dojel 14., a o rok později si kromě dvou 15. cílových pozicí dojel na Phillip Islandu pro 12. místo, což je doposud jeho Top umístění v šampionátu MS.

Historie týmu Grilini-BMW je v poslední době hodně turbulentní, tato italská stáj chtěla  původně závodit v Moto2 či později v MotoGP. Ani v jedné kubatuře se pro ně ale nenašlo místo a tak se týmový šéf Andrea Grilini soustředil na WSBK, kde se ale spíše než výsledky zapsal do análů tohoto seriálu změnami svých pilotů.
Po Doningtonu skončila spolupráce s Marcem Aitchisonem (AUS), pro následující závody v Salt Lake City a Misano byli angažováni Jake Holden (USA) resp. Federico Sandi (I). Zajímavé ale je, že jediné body pro tento tým doposud získal Australan Aitchison.

Nyní tedy pojede Ital Norino Bringola. Mimichodem Grilini a Brignola jsou staří známí, v roce 2008 startovala tato dvojice jezdec-šéf společně v Misanu s motocyklem Yamaha. Po tréninku ale bylo vymalováno, do závodu tento tým vůbec nenastoupil...

Jinak Brignolovou hlavní "profesí" je italský šampionát litrových stocků, kde je s motocyklem Suzuki aktuálně na 8. místě v šampionátu CIV.

Tento zkušený Ital je bývalým šampionem CIV v superbicích.

Do podvědomí fanoušků se více než svými výsledky zapsal situací, která se mu přihodila v roce 2006 s Rubenem Xausem v Monze a kterou si můžete prohlédnout na přiloženém videu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist