Nicky Hayden je po nehodě na kole vážně zraněný

Američan Nicky Hayden, jezdec Hondy v mistrovství světa superbikových motocyklů WorldSBK, dnes havaroval při jízdě na kole. Došlo k nehodě a střetu s osobním vozidlem. Američan byl převezen okamžitě do nemocnice v Rimini, později na traumatologii nemocnice Bufalini v Ceseně. Jeho stav je dle posledních informací vážný.

Nicky Hayden jel společně s dalšími cyklisty (později bylo upřesněno, že Američan měl jet sám) a kolem druhé odpoledne došlo k dopravní nehodě při níž si měl Američan zranit hlavu. Na místě byla okamžitě sanita rychlé zdravotní pomoci, která Američana převezla s vážnými hrudními a lebečními zraněními do nemocnice v Rimini.

Po páté odpoledne Haydena převezli do nemocnice v Ceseně, kde je specializované oddělení pro podobná zranění. Do nemocnice dorazil v šest odpoledne a jeho stav je dle posledních informací vážný.

AKTUALIZACE - 18.5. (8.00h) - Stav zůstává beze změny, to znamená Nicky Hayden leží na jednotce intenzivní péče ve velmi vážném stavu. Do Itálie dnes přiletí jeho bratr a máma.
AKTUALIZACE - 18.5. (20:00h) - S Nicky Haydenem je v nemocnici jeho snoubenka Jackie a dnes přiletěl ze Spojených států bratr Tommy a máma Rose Hayden. Američan zůstává v nemocnici v Ceseně na jednotce intenzivní péče a lékaři zatím jeho stav popisují jako extrémně kritický. Při střetu s osobním vozidlem došlo k řadě zranění přičemž to nejhorší bude zřejmě zranění mozku. Nicky tak stále bojuje o život.
AKTUALIZACE - 19.5. (11:00h) - Jezdec je na jednotce intenzivní péče a jeho stav zůstává extrémně kritický. Nic víc zatím z nemocnice slyšet nebylo.
AKTUALIZACE - 19.5. (19:45h) - poslední informace přímo z nemocnice zní, že stav Nicky Haydena zůstává beze změny, to znamená nadále leží na jednotce intenzivní péče v extrémně kritickém stavu. Už začínají kolovat lživé zprávy, které si někdo vymýšlí, takže Honda teď pravidelně informuje o stavu svého jezdce.
AKTUALIZACE - 21.5. - informace z nemocnice zní, že stav Nicky Haydena zůstává beze změny
AKTUALIZACE - 22.5. - v 19.00 hodin Nicky Hayden zemřel. Čest jeho památce.

Video TR24

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist