Neuvěřitelně rychlý Sykes, Abraham zrychlil o tři sekundy

Druhý den testů na jihu Španělska dopoledne omezila hustá mlha, ale po obědě už jezdci a týmy intenzivně pracovali na programu zkoušek. Nejrychlejším byl znovu jezdec tovární Kawasaki Tom Sykes, jehož čas pod minutu a čtyřicet sekund by třeba loni stačil na vítězství v Superpole, protože je lepší než platný rekord okruhu. Příjemně překvapil druhým časem Davide Giugliano z týmu Ducati a třetí čas v pořadí zajel Italův týmový kolega Chaz Davies. Karel Abraham byl druhým dnem v akci s novým týmem a motorkou, čas si zlepšil o téměř tři sekundy a celkově skončil třináctý, mezi jezdci SBK byl dvanáctý.

Ještě po dvanácté hodině Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) vůbec nefiguroval na časomíře a prvních šest kol měl na kontě až třicet minut po třinácté hodině. Tehdy byl s časem 1'41,334 sekundy třetí v pořadí, což mu samozřejmě nestačilo a směrem ke konci testu zrychloval. V třiašedesátém kole zajel své maximum na 1'39,924 sekundy a test uzavřel v pozici nejrychlejšího jezdce. Britův čas je rychlejší než platný rekord, který tam loni nastavil v Superpole 2. Tom Sykes prvním společným testem ukázal, že je na nadcházející ročník dobře připraven. Víc samozřejmě ukáže až oficiální test na Phillip Islandu. To si určitě říká Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), jemuž dnes s časem 1'40,856 sekundy patřila sedmá pozice.

Druhý den testování v Jerezu zajel výborně Davide Giugliano (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team), který na prvního Sykese ztratil jen něco přes desetinu. Ital během dne zvládl jednapadesát kol a nejrychlejší kolo zajel těsně před koncem. Jen 0,063 sekundy ztratil na týmového kolegu Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) jehož dnešní maximum je na hodnotě 1'40,110 sekundy, což je ve srovnání s včerejškem zlepšení o téměř jednu sekundu.

Američan Nicky Hayden (Honda World Superbike) pokračuje v nastaveném tempu a s časem 1'40,534 sekundy byl čtvrtý, šest desetin za super časem Toma Sykese. Pokud Honda na svých strojích ještě zapracuje, tak mají dobrou šanci, že jejich značku uvidíme v bitvě o přední pozice častěji než jsme v posledních letech měli tu čest vídat. To rovněž potvrdil pátým místem v pořadí Michael van der Mark (Honda World Superbike), jehož ztráta na kolegu Haydena činila pouhé 0,067 sekundy. Oba jezdci zajeli svá maxima až v samotném závěru, podobně jak všichni ostatní.

Dlouho vedl tabulku časů Španěl Xavi Fores (Barni Racing) s kolem za 1'41,261 sekundy. Nakonec si ještě polepšil, když dosáhl na maximum 1'40,761 sekundy, ale test ve finále uzavřel šestý v pořadí. Osmá a devátá příčka patří jezdcům tovární Yamahy Sylvainu Guintolimu a Alexi Lowesovi (Pata Crescent Yamaha). Francouz zvládl devětapadesát kol s nejlepším časem 1'41,018 sekundy, jeho britský kolega byl o víc jak tři desetiny pomalejší.

Posledním jezdcem s časem pod minutu a dvaačtyřicet sekund je desátý Josh Brookes (Milwaukee BMW). Australan dnes testoval podruhé s novým strojem a jeho čas 1'41,826 sekundy byl o víc jak dvě sekundy rychlejší než včera. Podobně si vedl jeho týmový kolega Karel Abraham (Milwaukee BMW), který dnes nastavil jednačtyřicet kol a v tom posledním dal celkově třináctý čas 1'42,628 sekundy. Ve srovnání s časem úterního testu zlepšení o 2,834 sekundy. Vzhledem k tomu, že je v britské stáji vše nové a teprve si na techniku zvykají lze předpokládat ještě další zlepšení, což je rozhodně pozitivní.

V kategorii MS Supersport dominoval také druhým dnem Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s maximem na 1'43,091 sekundy. Druhým jezdcem v pořadí byl Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), třetí a čtvrtý čas patřil dvojici MV Agusty – Lorenzo Zanetti a Jules Cluzel.

WSBK Test Jerez, Druhý den 27.1. 2016 - Jerez_wednesday.pdf

WSBK Test Jerez, Kombinace časů - Jerez_combined.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist